Preuzmi Maturang aplikaciju
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Besplatno školovanje za Nikolu

Besplatno školovanje za Nikolu 18.06.2018

Posle teksta u "Večernjim novostima" o Nikoli Krstiću, maturantu ETŠ "Nikola Tesla" koji je napravio "pametnu" rukavicu za slepe i slabovide, Računarski fakultet (RAF) dodelio je mladom pronalazaču stipendiju za četvorogodišnje studije.

detaljnijeRaketa od plastične flaše

Raketa od plastične flaše 18.06.2018

Na Hemijskom fakultetu uručene diplome BASF Chemgeneration i izvedeni eksperimenti za srednjoškolce. Zanimljivim eksperimentima, studenti pokazali srednjoškolcima i zabavnu stranu ove nauke

detaljnijeŠta (ni)su studirali direktori velikih kompanija?

Šta (ni)su studirali direktori velikih kompanija? 14.06.2018

Najbolji i najinteligentniji direktori imaju raznoliko obrazovanje. Neki od njih su odabrali onu oblast studiranja koja je direktno povezana sa uspehom i dostignućima koja su ostvarili, dok odluke drugih nisu odmah imale smisla njihovoj okolini.

detaljnijeFoto-konkurs za maturante 'Ja student'

Foto-konkurs za maturante 'Ja student' 12.06.2018

Visoka škola modernog biznisa u Beogradu (Modern Business School – MBS) poziva maturante svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije da učestvuju u kreativnom foto konkursu na temu studiranja, učenja i razvoja karijere.

detaljnijeMaturanti pravili mostove od špageta

Maturanti pravili mostove od špageta 11.06.2018

Dvadesetak maturanata iz pet različitih srednjih škola u Srbiji nadmetalo se proteklog vikenda na takmičenju „Most od špageta” koje je tradicionalno organizovano na Departmanu za građevinarstvo i geodeziju na Fakultetu tehničkih nauka.

detaljnije