Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrageHakaton za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce 05.03.2021

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju gde se timovima zadaje problem za koji oni treba da realizuju odgovarajuće softversko rešenje koristeći se do tada stečenim znanjem i tehnologijama po izboru.

detaljnije


Saznajte sve o Univerzitetu u Novoj Gorici

Saznajte sve o Univerzitetu u Novoj Gorici 04.03.2021

Na granici sa Slovenijom i Italijom, između Jadranskog mora i Alpa, nalazi se Univerzitet u Novoj Gorici. Sa svojih 400, 450 studenata, može se reći da je relativno mali univerzitet, ali kroz svoju dvadesetšestogodišnju istoriju pokazao je i nastavlja da pokazuje odlične rezultate na globalnom nivou.

detaljnije
CITY College becomes the first Campus of a top British university in the region:  The University of York Europe Campus

CITY College becomes the first Campus of a top British university in the region: The University of York Europe Campus 24.12.2020

Having reached 30 years since its establishment, we are proud to say, that City College is today a top-quality institution of high reputation serving the whole region and contributing to the development of its people and economies. It is a truly international institution with students from over 60 countries studying on programmes at its main campus in Thessaloniki and in 8 other countries across the wider region.

detaljnije
Upoznajte Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu!

Upoznajte Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu! 28.10.2020

Pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce koji žele da saznaju više o fakultetu, upisu, prijemnom ispitu, vannastavnim aktivnostima i dobiju odgovore na mnoga pitanja da nam se pridruže na online prezentaciji „Otvorena vrata”, koja će biti organizovana u petak, 30. oktobra, od 14 časova. Pored ovog termina, prezentacija će biti organizovana online svakog prvog i poslednjeg petka u mesecu do maja 2021.
 

detaljnije

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce: “Stvaramo lidere koji menjaju svet”

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce: “Stvaramo lidere koji menjaju svet” 07.10.2020

 Tradicionalno, i ove jeseni, kompanija Hemofarm poziva najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija kao i diplomce stručnih fakulteta u Srbiji da se prijave na jedan od dva aktuelna konkursa: jednogodišnji Program za obrazovanje Hemofarm fondacije “MOŽEŠ I TI“ ili šestomesečni program plaćene prakse “CHANCE TO ADVANCE” u ovoj kompaniji.

detaljnijeUPIS NA MASTER I DOKTORSKE STUDIJE NA RAČUNARSKOM FAKULTETU JE U TOKU

UPIS NA MASTER I DOKTORSKE STUDIJE NA RAČUNARSKOM FAKULTETU JE U TOKU 16.09.2020

MASTER STUDIJE na Računarskom fakultetu traju jednu godinu i nose 60 ESPB bodova. Upis na master studije je do 1. novembra, a istoga dana počinje i nastava.

DOKTORSKE STUDIJE na Računarskom fakultetu traju tri godine i nose 180 ESPB bodova. Upis na doktorske studije je do 1. novembra, a istoga dana počinje i nastava. 

 

detaljnije