Prijemni.rs
Maturang
  • Pravni fakultet u Kosovskoj Mitrovici
Studentski domovi

  • Studentski centar Priština - Kosovska Mitrovica Džona Kenedija 6, 38220 Kosovska Mitrovica


O Fakultetu

Pravni fakultet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je obrazovno-naučna ustanova koja organizuje i obavlja osnovne, specijalističke, magistarske i doktorske studije, kao i druge oblike studija za inovaciju znanja i stručnog obrazovanja i usavršavanja.

Narodna skupština NR Srbije 23. juna. 1961. Zakonom je osnovala Pravno-ekonomski fakultet, koji je sa radom počeo oktobra 1961.godine u sastavu Univerziteta u Beogradu. Osnivanjem Univerziteta u Prištini 1969. godine ulazi u njegov sastav. Pravno-ekonomski fakultet 1971. godine deli se na dva samostalna fakulteta: Pravni i Ekonomski.

Do školske 1966/67 godine nastava se izvodila samo na srpskom jeziku, a nakon toga nastava se izvodila na pojedinim predmetima i na albanskom jeziku. Od školske 1970/71 do školske 1991/92 godine nastava se paralelno izvodila na srpskom i albanskom jeziku, a od tada nastava se izvodi samo na srpskom jeziku.

Sedište Fakulteta od osnivanja do juna 1999. godine nalazilo se u Prištini. Odlukom Vlade Republike Srbije, iz poznatih razloga, Fakultet nastavu za školsku 1999/2000 godinu organizuje u Vranju, a od školske 2001/02 godine privremeno sedište Fakulteta je u Kosovskoj Mitrovici.

Fakultet uspešno organizuje konsultativnu nastavu u Visokoškolskoj jedinici Pravnog fakulteta u Vranju.

U radnom odnosu sa punim radnim vremenom zaposleno je 35 nastavnika i saradnika. Pored toga, za izvođenje procesa nastave angažovano je još 10 nastavnika i 3 saradnika sa drugih fakulteta.

Danas na Fakultetu studira 1.003. aktivnih studenata različitih nacionalnosti.

Od osnivanja do danas na fakultetu je diplomiralo preko 8.000 studenata i steklo stručni naziv diplomiranog pravnika.

Studijski programi

Pravni fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je akreditovana visokoškolska ustanova koja u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni, naučno-istraživački i stručni rad, kao komponente jedinstvenog procesa visokog obrazovanja iz oblasti pravnih nauka. Na Fakultetu se realizuju sledeći studijski programi: 

  1. Osnovne akademske studije prava, 
  2. Osnovne strukovne studije prava, 
  3. Master akademske studije prava,
  4. Doktorske akademske studije prava. 

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog