Prijemni.rs
Maturang

Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4


Pravo se često opisuje kao jedna od najkompleksnijih i najzahtevnijih oblasti studiranja, ali ujedno i jedna od najzanimljivijih. Studiranje prava vam pruža mogućnost da razumete osnovna pravna pitanja i naučite kako da primenjujete pravne principe u realnom svetu. Tokom studiranja prava, studenti uče o različitim zakonima, pravnim institucijama i procesima u pravosuđu i upoznaju se sa pravnim sistemom i različitim oblastima prava, uključujući građansko, krivično, radno, poresko i trgovačko pravo. Studenti će takođe razvijati svoje veštine pisanja, istraživanja i analize, kao i sposobnost kritičkog razmišljanja i zaključivanja.

Karijerne mogućnosti za studente pravnih oblasti

Diplomci pravnih fakulteta imaju širok spektar karijernih mogućnosti u različitim sektorima. Ova diploma pruža mnogo prednosti, kao što su veća verovatnoća zaposlenja, visoka plata i mogućnosti za profesionalni razvoj.

Po završetku studija, studenti prava se obično zapošljavaju u pravnom sektoru, uključujući advokatske kancelarije, pravna odeljenja kompanija, sudove i druge pravne ustanove. Pored toga, oni mogu pronaći posao i u nepravnom sektoru, kao što su vladine agencije, neprofitne organizacije, finansijske institucije i konsultantske firme. Neke od opcija za zapošljavanje diplomaca prava su:

Pravne kancelarije

Ovde se studenti obično zapošljavaju kao pripravnici ili advokati. Advokatske kancelarije pružaju različite usluge, kao što su savetovanje klijenata, priprema pravnih dokumenata i zastupanje u sudskim postupcima. Pripravnički staž u ovom sektoru je obično prvi korak ka karijeri advokata. Tokom pripravničkog staža, studenti mogu da se upoznaju sa različitim granama prava, uče kako da pišu pravne dokumente, sastavljaju ugovore i brane klijente u sudskim postupcima.

Državne institucije

Diplomirani studenti pravnih nauka mogu da rade u državnim institucijama kao što su sudovi, tužilaštva i ministarstva. U ovim ustanovama, diplomci se bave različitim zadacima, uključujući donošenje odluka o pravnim pitanjima, pripremu pravnih dokumenata i sprovođenje istraga.

Privredni sektor

Diplomci pravnih fakulteta takođe mogu da rade u privatnom sektoru, gde pružaju pravne savete i rešavaju pravne probleme kompanija. Ove pozicije mogu biti veoma raznovrsne, od upravnih i regulatornih poslova do pravnih zastupanja i rešavanja sporova.

Međunarodne organizacije

Diplomirani studenti pravnih nauka imaju mogućnost da rade u međunarodnim organizacijama, kao što su UN, Evropska unija i Međunarodni sud pravde. Ove organizacije imaju različite zadatke, od rešavanja sporova između država do podrške u postizanju globalnih ciljeva i rešavanju pitanja ljudskih prava.

Javni sektor

Diplomci pravnih fakulteta mogu da rade u javnom sektoru – u nevladinim i humanitarnim organizacijama. Ove organizacije se bave različitim pitanjima, od pružanja pravne pomoći siromašnim zajednicama do zaštite ljudskih prava i podsticanja društvene pravde.

Karijerni napredak u pravosuđu može biti spor i zahteva strpljenje, ali postoji mnogo mogućnosti za profesionalni razvoj. Diplomirani studenti pravnih nauka mogu da se odluče za postdiplomske studije, gde se stiče master ili doktorska titula, kao i da se posvete specijalizaciji u određenoj oblasti prava. Takođe mogu da se usavršavaju kroz različite seminare i kurseve kako bi stekli nova znanja i veštine.

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog