Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Objavljen konkurs za upis na VTŠ Subotica

Objavljen konkurs za upis na VTŠ Subotica 12.06.2017

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice objavila je konkurs za upis studenata na studijske programe osnovnih strukovnih studija i na specijalističke strukovne studije u školskoj 2017/2018. godini.

detaljnije


Koji su fakulteti bili najtraženiji prošle godine?

Koji su fakulteti bili najtraženiji prošle godine? 02.06.2017

Prošle godine je za prirodno-matematičke fakultete poraslo interesovanje svršenih srednjoškolaca, dok je generalno gledano opalo za ostale grupacije fakulteta, uključujući i tehničko-tehnološke, koja je od 2010. beležila konstantan rast. 

detaljnije
Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju

Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju 19.05.2017

Odlazak na letovanje je želja gotovo svakoj mladoj osobi. Međutim, to nije uvek jednostavan poduhvat. Nekad su ograničenja vremenska, da ne možemo da uklopimo letovanje sa studijama ili poslom. Sa druge strane, tu je i pitanje finansija. Odlazak na more u zavisnosti od destinacije za koju se odlučite može zahtevati više novca. Čak iako u moru aranžmana postoje ubedljivo najjeftinija letovanja za mlade, neki mladi biraju da rade tokom letovanja.

detaljnije

Četvrto državno takmičenje iz programiranja

Četvrto državno takmičenje iz programiranja 08.05.2017

Četvrto državno takmičenje iz programiranja održaće se u nedelju, 21. maja 2017. godine. Prijave će se obavljati putem online formulara u periodu od petka, 28. aprila do nedelje, 14. maja. Škole mogu prijaviti do 2 učenika za prvu kategoriju i do 3 učenika za drugu kategoriju.

detaljnije


Najskuplji indeks 243.500 dinara

Najskuplji indeks 243.500 dinara 27.04.2017

Prema predlozima kvota i školarina, usvojenim na Senatu Univerziteta u Beogradu, ove godine moći će da se upiše 14.850 brucoša, od čega 9.511 na budžet. Ovo su samo predlozi fakulteta, a konačnu reč o broju onih koji će se školovati o trošku države trebalo bi tokom maja da da Vlada Srbije.

detaljnije


Na fakultet i posle trogodišnje škole

Na fakultet i posle trogodišnje škole 25.04.2017

Učenici koji upisuju srednje škole po dualnom sistemu obrazovanja i koji se spremaju za rad, mogu, ukoliko se u međuvremenu predomisle, da nastave školovanje i upišu fakultete.

detaljnije


Fakultet bezbednosti na Sajmu obrazovanja u Kragujevcu

Fakultet bezbednosti na Sajmu obrazovanja u Kragujevcu 18.04.2017

Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu će učestvovati na Sajmu obrazovanja u Kragujevcu od 20.-22.04.2017. godine. Otvoreni smo da srednjoškolcima koji planiraju da nastave svoje školovanje predstavimo naše studijske programe i pružimo sve informacije vezane za upis, pripremnu nastavu i sl.

detaljnije


Ekonomski fakultet u Subotici u funkciji svojih studenata

Ekonomski fakultet u Subotici u funkciji svojih studenata 07.04.2017

Ekonomski fakultet u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, od ove godine uveo je novinu na svoj veb sajt. Otvaranjem sekcije Informacije za buduće studente svim srednjoškolcima pružena je prilika da se na jednom mestu informišu o svim aspektima studiranja na Ekonomskom fakultetu u Subotici - studijskim programima koje mogu upisati, često postavljenim pitanjima i samom prijemnom ispitu.

detaljnije


Dan otvorenih vrata - Biću student VSOVSU

Dan otvorenih vrata - Biću student VSOVSU 04.04.2017

Manifestacija Dan otvorenih vrata – „Biću student VSOVSU Subotica“, održaće se 07.04.2017. godine (petak) sa početkom u 14 časova, u amfiteatru Škole u Subotici - na adresi Banijska 67. Dan otvorenih vrata namenjen je budućim studentima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola.

detaljnije


IBCM - Međunarodni poslovni koledž Kosovska Mitrovica

IBCM - Međunarodni poslovni koledž Kosovska Mitrovica 13.02.2017

Verujemo da je vaša budućnost najvažnija stvar za vas i vašu porodicu. Zbog toga je IBCM uložio sav napor u pravcu stvaranja koledža i programa koji vam garantuju visoko i kvalitetno obrazovanje i sigurnu budućnost sa neograničenim lokalnim i međunarodnim prilikama.

detaljnije