Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Upis na TMP odsek Šumarskog fakulteta bez dodatnog polaganja prijemnog ispita

Upis na TMP odsek Šumarskog fakulteta bez dodatnog polaganja prijemnog ispita 01.07.2016

Svi kandidati koji su položili matematiku ili fiziku na nekom od tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu ili prijemni ispit na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a nisu stekli mogućnost upisa na tim fakultetima, mogu se upisati na Šumarski fakultet - Odsek za tehnologije, menadžment i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta bez polaganja dodatnog prijemnog ispita.

detaljnije
Upisna groznica: Na ova tri fakulteta je najveća navala

Upisna groznica: Na ova tri fakulteta je najveća navala 27.06.2016

Na Beogradskom univerzitetu, pored FON-a, za koji se ove godine prijavio najveći broj studenata, veliko interesovanje je i za elektrotehniku i filologiju. Najmanje prijavljenih je za Farmaceutski fakultet, gde su se za polaganje prijemnog ispita prijavila 324 studenata, dok je broj mesta 468.

detaljnijeFakultet zaštite životne sredine

Fakultet zaštite životne sredine 23.06.2016

Danas, na najčešće postavljano pitanje: Kako do posla? odgovor može ponuditi upravo oblast zaštite životne sredine. Mogućnosti zapošljavanja postaju sve šire ulaskom naše zemlje u EU i otvaranjem pojedinih praktičnih pregovaračkih poglavlja. Poslovi vezani za prevođenje propisa, inoviranje strateških dokumenta i izvođenje projekata u oblasti životne sredine, zahtevaju kadrove koji su obrazovani u oblasti zaštite životne sredine. 

detaljnije

Budući studenti - srećno

Budući studenti - srećno 14.06.2016

Đake u Srbiji drma upisna groznica. One najmlađe jer se približavaju završni ispiti iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa, a one starije zbog polaganja maturskog ispita, a potom i prijemnog za fakultet.

detaljnije


Učenje i trajnost pamćenja

Učenje i trajnost pamćenja 10.06.2016

Često se pozivamo na uspehe koji su ostvareni ranije, u prošlosti. Međutim, koliko je umeće izazvati stečeno znanje, onda kada je potrebno i na pravi način?

detaljnije


Panevropski univerzitet dobio akreditaciju

Panevropski univerzitet dobio akreditaciju 06.06.2016

Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske izdala je rešenje o akreditaciji Panevropskom univerzitetu „Apeiron“, 24. marta 2016. godine, pod brojem 01/1.3.74/16. Rešenjem koje važi do marta 2021. godine, potvrđen je standard kvaliteta rada Univerziteta.

detaljnije


Učiteljski fakultet Univerziteta Educons

Učiteljski fakultet Univerziteta Educons 03.06.2016

Učiteljski fakultet osnovan je 2014.godine i  nalazi se u sklopu Univerziteta Educons. Tokom tri godine  postojanja, ovaj prvi privatni  akreditovani studijski program za obrazovanje učitelja stekao je poverenje akademske zajednice, ali i velikog broja studenata.

detaljnije


Šta obući za matursko veče?

Šta obući za matursko veče? 01.06.2016

Šta obući za matursko veče za većinu je „rebus“ koji se dugo rešava a kada se konačno reši i dalje ostaju pitanja da li je „to to“, hoće li još neko imati isto što i ja, da li ću to ikada ponovo obući, možda sam mogao/la nešto drugačije, jednostavnije, skuplje, jeftinije... 

detaljnije