Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Koji fakultet upisati?

Koji fakultet upisati? 19.05.2016

Pred svim onim maturantima srednjih škola koji su odlučili da nastave školovanje, nalazi se jedan od najvažnijih izbora u životu: koji fakultet upisati? U dve subotičke srednje škole razgovarali smo sa četvrtacima, a šta smo od njih saznali, pogledajte u nastavku.

detaljnije
Aplikacija Poslonaut - Do posla preko mobilnog telefona

Aplikacija Poslonaut - Do posla preko mobilnog telefona 06.04.2016

Nova aplikacija za traženje posla Poslonaut, namenjena mladima koji su u potrazi za dopunskim i privremenim poslovima, omogućava korisnicima da za svega nekoliko minuta putem svog pametnog telefona pretraže ponudu poslova u svojoj neposrednoj okolini i kontaktiraju poslodavca.

detaljnije
Znate li koliko fakulteta u Srbiji ima svoje Android aplikacije?

Znate li koliko fakulteta u Srbiji ima svoje Android aplikacije? 22.02.2016

Korišćenje mogućnosti koje nam pružaju tehnologija i Internet posebno je važno u obrazovanju, jer komunikacija i saradnja visokoškolskih ustanova i studenata treba da bude sve brža, dostupnija i da se podigne na još viši nivo. Srpski fakulteti već odavno imaju svoje Internet prezentacije, velika većina njih prešla je i na elektronski način prijavljivanja ispita, iako postoje oni malobrojni koji to još uvek nisu, o čemu ćemo tek pisati.

detaljnije
Danas je Međunarodni dan zagrljaja

Danas je Međunarodni dan zagrljaja 21.01.2016

Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite nekog, zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim. Ne štedite na zagrljajima, oni su besplatni.

detaljnijeProradili kabineti za neke nove Tesle

Proradili kabineti za neke nove Tesle 17.12.2015

Imali su malo, a onda su i bez toga ostali. Đaci čije su škole uništene u prošlogodišnjim velikim poplavama od maja prošle godine nisu imali na čemu da uče. Sve do danas.

detaljnije


Najbolji fakulteti

Najbolji fakulteti 23.11.2015

10. Poljoprivredni - Nekada bejaše upisivan samo ako poduvaš u prvom ispitnom roku, pa da prezimiš negde godinu dana o budžetskom trošku na vinogradarstvu ili stočarstvu.

detaljnije


Psiho-emotivni test

Psiho-emotivni test 06.11.2015

Autor ovog testa je cenjeni britanski psiholog Pip Wilson, ekspert za poremećaje u ponašanju i razvoju emocionalne inteligencije.

detaljnije