Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija

Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija 09.06.2020

Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu od daleke 1960. godine, kada je ideja osnivanja ovakve institucije zaživela u praksi, zahvaljujući entuzijazmu i naporima privrednika i istaknutih nastavnika i naučnih radnika sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, do danas, kada sa ponosom obeležava 60 godina postojanja i uspešnog rada, postao je velika porodica studenata, nastavnika, saradnika, istraživača i vannastavnih radnika

detaljnije

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet 02.06.2020

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu vodeća je visokoobrazovna i naučnoistraživačka ustanova iz oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu. U svojoj dugoj i izuzetno bogatoj tradiciji ostvarili smo svetski priznate naučne, stručne i pedagoške rezultate. Sada je došao red na novu generaciju brucoša 2020/21. da se upiše na TMF, primi i usvoji znanja, te da zajedno razvijamo fakultet i profesiju. 
 

detaljnije

Studentski život na TMF-u

Studentski život na TMF-u 27.05.2020

Studiranje na Tehnološko-metalurškom fakultetu, pored akademskog obrazovanja, pruža priliku studentima da se usavršavaju kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti i na taj način upotpune svoje karijerno profilisanje, izgrade lične veštine i sklope nova prijateljstva. Unapređenje organizacionih veština, saradnja sa upravom (profesorima i dekanskim kolegijumom), rad na poboljšanju uslova studiranja, kao i učestvovanje na raznim projektima, samo su neke od aktivnosti u kojima studenti učestvuju u okviru Studentskog parlamenta.

detaljnije

UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA

UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA 25.05.2020

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu je državna obrazovna institucija sa tradicijom dužom od 60 godina. Kao jedna od vodećih visokoškolskih ustanova, sa 10 akreditovanih studijskih programa na osnovnim i 2 na master strukovnim studijama, Škola funkcioniše u skladu sa evropskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji, a diploma dobijena po završetku studiranja međunarodno je priznata.
 

detaljnije


Upis nove generacije

Upis nove generacije 19.05.2020

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u školskoj 2020/2021. godini upisuje 700 studenata sa 220 budžetskih mesta u prvu godinu osnovnih strukovnih studija.

detaljnije


KONKURS ZA UPIS STUDENATA

KONKURS ZA UPIS STUDENATA 14.05.2020

Tehnički fakultet u Boru je objavio Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2020/2021. godini.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE 12.05.2020

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. 

detaljnije


Inženjeri za 21. vek

Inženjeri za 21. vek 11.05.2020

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu institucija je od nacionalnog značaja koja samostalno postoji, živi i radi još od 1948. godine i predstavlja osnov razvoja mašinske nauke i industrije u Srbiji.

detaljnije


Šta je viralni marketing?

Šta je viralni marketing? 11.05.2020

Svakodnevno slušamo o viralnom marketingu, viralnim video-snimcima i sadržaju na internetu koji se šire brzinom svetlosti. Ali o čemu se zapravo radi? 

detaljnije„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”

„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI” 07.05.2020

Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura” poziva sve maturante da se prijave za takmičenje za najbolji esej na temu: „EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”– postani diplomirani analitičar zaštite životne sredine.
 

detaljnije