Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – мастер студије – Економија услуга

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – мастер студије – Економија услуга 11.04.2022

Мастер студије – У првом конкурсном року у школској 2022/2023. години Висока пословна школа струковних студија „Чачaк” расписује конкурс за упис самофинансирајућих студената на мастер струковне студије смер Економија услуга.

detaljnije


Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – основне студије – Економија и бизнис

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – основне студије – Економија и бизнис 11.04.2022

Основне студије – У првом конкурсном року у школској 2022/2023. години Висока пословна школа струковних студија „Чачaк” расписује конкурс за упис самофинансирајућих студената на прву годину основних струковних студија, на смер „Економија и бизнис”.

detaljnije


Kako se uspešno pripremiti za prijemni ispit?

Kako se uspešno pripremiti za prijemni ispit? 09.03.2022

Prijemni ispit je prvi susret maturanata sa budućim fakultetom, pa mu se ne pridaje bez razloga toliko značaja. Iako će vam mnogi reći da je to samo “zagrevanje” za ispite koji vas čekaju na fakultetu, ipak je jako važno da ga temeljno i marljivo pripremite.

detaljnije


Studije po tvojoj meri!

Studije po tvojoj meri! 03.03.2022

Odsek Visoka škole elektrotehnike i računarstva upisuje u prvu godinu osnovnih strukovnih studija ukupno 700 studenata od  čega su 210 na teret budžeta, na 8 akreditovanih studijskih programa:

detaljnije
Copywriting ili Content Writing - koja je razlika?

Copywriting ili Content Writing - koja je razlika? 10.02.2022

Iako su informacije koje konzumiramo putem interneta mahom vizuelni sadržaj, uz svaku fotografiju, animaciju i video na koji naiđete skrolanjem kroz društvene mreže nalazi se i tekst. Ovaj tekst je ponekad neupadljiv a ponekad dominantan.

detaljnije


Univerzitet u Novoj Gorici, Slovenija

Univerzitet u Novoj Gorici, Slovenija 03.02.2022

Studirati na Univerzitetu u Novoj Gorici znači studirati u živoj međunarodnoj atmosferi, u sigurnom i prijatnom studijskom okruženju tople i lepe submediteranske Goriške regije u zapadnoj Sloveniji, gde ćete se uskoro osećati kao kod kuće.

detaljnije


Moja EKOF priča

Moja EKOF priča 18.01.2022

U razgovoru sa Anastasijom Lončarević, studentkinjom četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saznali smo koje su prednosti studiranja u Srbiji na engleskom jeziku i kako je moguće dobiti dve diplome.

detaljnije
Vreme pred nama nosi velike i ozbiljne izazove

Vreme pred nama nosi velike i ozbiljne izazove 09.12.2021

Mladi ljudi su zahvaljujući novim vidovima komunikacija, već u budućnosti, a to znači da su o najvažnijim temama često informisaniji od svojih roditelja i nastavnika. Srednjoškolcima je kristalno jasan problem oko klimatskih promena, prate korak tehnološkog razvoja, imaju jasnu sliku o potrebama i promenama tržišta. Zato se sam po sebi nametnuo trend da se maturanti sve češće odlučuju za studiranje iz prirodno-matematičkih oblasti.

detaljnije


Meke veštine: primena u liderstvu

Meke veštine: primena u liderstvu 07.12.2021

Soft Skills - takozvane meke veštine - su interpersonalne veštine koje se danas cene sve više. Osnova mekih veština jeste umeće komunikacije sa drugima. Vrste komunikacije, kao i načine na koje možete da razvijete svoje komunikacione veštine, su tema koja nas posebno interesuje kao instituciju koja se bavi obrazovanjem budućih menadžera. Dobar lider je dobar komunikator, i pored tehničkih veština ima izuzetno razvijene meke veštine. Saznajte više o tome zbog čega su meke veštine toliko bitne, kao i na koji način vam MBS pomaže da ih razvijete!

detaljnije


Odaberite Francusku i na vreme planirajte svoju profesionalnu budućnost!

Odaberite Francusku i na vreme planirajte svoju profesionalnu budućnost! 22.11.2021

U jeku kampanje za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za Master 2 i doktorate u ko-mentorstvu za akademsku 2022/2023. godinu kao i upisnih procedura francuskih visokoobrazovnih ustanova poput procedure DAP za osnovne studije, posetite naš drugi Onlajn studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete koji će se održati u sredu 01. decembra 2021. od 10.00 do 18.00 časova.

detaljnijeKOJI FAKULTET JE ZA TEBE?

KOJI FAKULTET JE ZA TEBE? 12.11.2021

Zanima te kako će svet izgledati u momentu kada budeš tražio/la posao?
Interesuje te kako će izgledati tvoja buduća karijera?

detaljnije