Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Probudi pobednika u sebi!

Probudi pobednika u sebi! 30.06.2021

Ovogodišnja tema SportBizz-a je „Probudi pobednika u sebi”, a on će se realizovati 13. i 14. jula. Cilj projekta jeste da učesnici suštinski razumeju sportski menadžment i način njegove primene u svim sferama života kroz interakciju sa najvećim sportistima i sportskim stručnjacima, a ujedno i da se zabave.

detaljnije


Šta rade IT menadžeri?

Šta rade IT menadžeri? 18.06.2021

Idealan IT menadžer treba da poznaje poslovne procese i da ima razvijen preduzetnički duh, da uspešno upravlja ljudima, njihovom efikasnošću i motivacijom. IT menadžeri svakodnevno organizuju i koordinišu rad čitavog tima, i prepoznaju i prate sve novine na IT tržištu.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Inženjerski menadžment

Tehnički fakultet u Boru – Inženjerski menadžment 07.06.2021

Na osnovnim akademskim studijama, na studijskom programu Inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru u školskoj 2021/2022. godini ostala su upražnjena mesta za upis 100 studenata na teret budžeta i 20 samofinansirajućih. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine, od 8 do 14 časova, a lista prijavljenih kandidata biće objavljena u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnijeMašinski fakultet u Nišu

Mašinski fakultet u Nišu 02.06.2021

Kao jedini mašinski fakultet na području jugoistočne Srbije, punih šest decenija uspešno ostvaruje svoju trostruku delatnost, koju čine: obrazovna delatnost, naučnoistraživačka delatnost i saradnja sa privredom. Bili smo, jesmo i bićemo jedan od glavnih pokretača obrazovnog, naučnog, privrednog i društvenog razvoja Niša i jugoistočne Srbije, bez obzira na izazove i teškoće koje nosi budućnost.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Tehnološko inženjerstvo

Tehnički fakultet u Boru – Tehnološko inženjerstvo 02.06.2021

Na osnovnim akademskim studijama, na studijskom programu Tehnološko inženjerstvo, Tehničkog fakulteta u Boru u školskoj 2021/2022. godini raspisan je konkurs za upis 50 studenata na teret budžeta i 10 samofinansirajućih. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine od 8 do 14 časova (sreda, četvrtak, petak i subota), a lista prijavljenih kandidata (spisak kandidata za polaganje ispita) objaviće se u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnije


Visoka ICT škola: Više od studija

Visoka ICT škola: Više od studija 01.06.2021

Dualni model studija na studijskom programu Poštansko-logistički sistemi! Cilj dualnog modela studija je usavršavanje, sticanje znanja, veština, sposobnosti i stavova, odnosno poslovnih kompetencija u skladu sa studijskim programom i standardom kvalifikacije, kao i realnim potrebama tržišta rada.

detaljnije
Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste

Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste 28.05.2021

Dve vodeće IT obrazovne ustanove u regionu, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS i Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, proslavljaju Dan škole i tim povodom poklanjaju posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile: do 395 evra popusta za upis na određene studijske programe ITS-a, kao i upis u ITHS sa popustom do 1.050 evra.

detaljnije