Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Šta je viralni marketing?

Šta je viralni marketing? 11.05.2020

Svakodnevno slušamo o viralnom marketingu, viralnim video-snimcima i sadržaju na internetu koji se šire brzinom svetlosti. Ali o čemu se zapravo radi? 

detaljnije„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”

„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI” 07.05.2020

Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura” poziva sve maturante da se prijave za takmičenje za najbolji esej na temu: „EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”– postani diplomirani analitičar zaštite životne sredine.
 

detaljnijeZBIRKA ZADATAKA I DIGITALNA PRIPREMNA NASTAVA

ZBIRKA ZADATAKA I DIGITALNA PRIPREMNA NASTAVA 30.04.2020

Za polaganje prijemnog ispita na državnom Ekonomskom fakultetu u Subotici Univerziteta u Novom Sadu (koji možete pohađati u Subotici, Novom Sadu ili Bujanovcu) birate bilo koja dva od pet ponuđenih predmeta (Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija, Matematika, Filozofija sa logikom, Informatika).
 

detaljnije


NEKA PMC BUDE TVOJ IZBOR!

NEKA PMC BUDE TVOJ IZBOR! 15.04.2020

Fakultet za projektni i inovacioni menadžment – PMC pruža najsavremenija znanja iz oblasti upravljanja projektima i informacionih tehnologija i svojim studentima omogućava da postanu najbolji projektni menadžeri ili programeri, sposobni za rad na projektima iz različitih poslovnih sfera kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Nudimo kompletan ciklus obrazovanja – osnovne, master i doktorske studije. 

detaljnijePripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu

Pripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu 03.04.2020

Matematički fakultet organizuje novi ciklus pripremne nastave na daljinu za polaganje prijemnog ispita iz matematike. Nastava će se odvijati vikendom, korišćenjem platforme Zoom. Ukupan fond časova je 42 i uključuje sve oblasti predviđene programom prijemnog ispita, kao i probni prijemni ispit.

detaljnije


Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme

Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme 23.03.2020

Svedoci smo teške situacije u kojoj se čitavo društvo nalazi i nepredviđenih okolnosti koje su uticale na promenu svakodnevnog života. Jedna od njih je i prestanak dolaska studenata na predavanja i prelazak na nastavu putem interneta. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS nastavila je svoj rad bez poteškoća u onlajn-svetu pomoću DL platforme, koja se već godinama koristi kao dodatni resurs za kvalitetnije studiranje.

detaljnije
Kako započeti posao od kuće? Postanite freelancer!

Kako započeti posao od kuće? Postanite freelancer! 16.03.2020

Freelancing je jedan od najbržih, najpristupačnijih i najlakših načina da počnete da radite od kuće, pogotovo ako nudite usluge za kojima postoji potražnja na tržištu. Bićete samostalni u svom radu i možete da radite za više kompanija a da ni u jednoj nemate stalno zaposlenje.
Jedna od velikih prednosti freelancinga jeste da obično možete naplatiti više po satu za svoj honorarni posao nego što poslodavci plaćaju svoje radnike za isti taj posao.
 

detaljnije
FON Hakaton

FON Hakaton 26.02.2020

Udruženje studenata informatike FONIS je studentska nevladina organizacija koja okuplja buduće IT stručnjake u cilju učestvovanja u stručnim predavanjima, kursevima, takmičenjima i seminarima, rada na projektima i ostvarivanja stručnih praksi u IT oblastima. Već sedmu godinu za redom FONIS organizuje svoj najveći projekat - „FON Hakaton“. Ovaj projekat se bazira na takmičenju u programiranju u kojem takmičari osmišljavaju inovacije.

detaljnije


Volonterski poziv

Volonterski poziv 26.02.2020

Voliš da govoriš i usavršavaš strane jezike? Interesuješ se za studiranje u zemlji i inostranstvu i želiš da saznas nešto više o pripremama za svoj omiljeni fakultet? Budi deo organizacionog tima 17. EDUfair-a i nađi svoje mesto učešćem na najvećem događaju posvećenom obrazovanju u Srbiji. 

detaljnije


EDUfair 2020

EDUfair 2020 26.02.2020

Saznajte sve o školovanju u Srbiji i inostranstvu na ovogodišnjem izdanju sajma obrazovanja, 17. EDUfair 2020. koji će se održati u petak i subotu 6. i 7. Marta u Belexpocentru, Španskih boraca 74, Novi Beograd od 10h - 18h.

 

 

detaljnije


Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti

Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti 21.01.2020

Studenti se kroz jednomesečni mentorski proces suočavaju sa zadacima koji oslikavaju realne poslovne probleme. Predavači – domaćini jesu vodeći ljudi iz uspešnih domaćih i međunarodnih kompanija različitih delatnosti koji, obučavajući studente, bliže im objašnjavaju kako funkcioniše svet biznisa. Na ovaj način, mladi se podstiču da razmišljaju praktično i usvajaju nove veštine koje ih čine poželjnim kandidatima na tržištu rada

detaljnije


FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović!

FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović! 17.01.2020

Maštate o tome da vam gluma bude životni poziv? Da igrate u filmovima, serijama, da nastupate na daskama koje život znače? Želite da svoj talenat pokažete čitavom svetu i postanete ono što ste oduvek hteli. Siguran put da ostvarite svoj san je da učite od najboljih, od onih kojima je pošlo za rukom da naprave uspešnu karijeru u glumačkom svetu. 

detaljnije


Koja zanimanja su tražena?

Koja zanimanja su tražena? 19.12.2019

Ako ste nadomak mature u srednjoj školi, verovatno se pitate šta bi bilo dobro studirati, u kom pravcu nastaviti obrazovanje da biste obezbedili radno mesto i da bi se svi oblici ulaganja u studije isplatili po zaposlenju, uključujući lako dolaženje do posla i dobru platu. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i koju žele da studiraju, ali često nedostaju i neke informacije koje bi olakšale tu životnu odluku i pomoću kojih bi se izbegla lutanja do idealnog, isplativog zanimanja.
 

detaljnije