Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Pripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu

Pripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu 03.04.2020

Matematički fakultet organizuje novi ciklus pripremne nastave na daljinu za polaganje prijemnog ispita iz matematike. Nastava će se odvijati vikendom, korišćenjem platforme Zoom. Ukupan fond časova je 42 i uključuje sve oblasti predviđene programom prijemnog ispita, kao i probni prijemni ispit.

detaljnije


Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme

Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme 23.03.2020

Svedoci smo teške situacije u kojoj se čitavo društvo nalazi i nepredviđenih okolnosti koje su uticale na promenu svakodnevnog života. Jedna od njih je i prestanak dolaska studenata na predavanja i prelazak na nastavu putem interneta. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS nastavila je svoj rad bez poteškoća u onlajn-svetu pomoću DL platforme, koja se već godinama koristi kao dodatni resurs za kvalitetnije studiranje.

detaljnije
Kako započeti posao od kuće? Postanite freelancer!

Kako započeti posao od kuće? Postanite freelancer! 16.03.2020

Freelancing je jedan od najbržih, najpristupačnijih i najlakših načina da počnete da radite od kuće, pogotovo ako nudite usluge za kojima postoji potražnja na tržištu. Bićete samostalni u svom radu i možete da radite za više kompanija a da ni u jednoj nemate stalno zaposlenje.
Jedna od velikih prednosti freelancinga jeste da obično možete naplatiti više po satu za svoj honorarni posao nego što poslodavci plaćaju svoje radnike za isti taj posao.
 

detaljnije
FON Hakaton

FON Hakaton 26.02.2020

Udruženje studenata informatike FONIS je studentska nevladina organizacija koja okuplja buduće IT stručnjake u cilju učestvovanja u stručnim predavanjima, kursevima, takmičenjima i seminarima, rada na projektima i ostvarivanja stručnih praksi u IT oblastima. Već sedmu godinu za redom FONIS organizuje svoj najveći projekat - „FON Hakaton“. Ovaj projekat se bazira na takmičenju u programiranju u kojem takmičari osmišljavaju inovacije.

detaljnije


Volonterski poziv

Volonterski poziv 26.02.2020

Voliš da govoriš i usavršavaš strane jezike? Interesuješ se za studiranje u zemlji i inostranstvu i želiš da saznas nešto više o pripremama za svoj omiljeni fakultet? Budi deo organizacionog tima 17. EDUfair-a i nađi svoje mesto učešćem na najvećem događaju posvećenom obrazovanju u Srbiji. 

detaljnije


EDUfair 2020

EDUfair 2020 26.02.2020

Saznajte sve o školovanju u Srbiji i inostranstvu na ovogodišnjem izdanju sajma obrazovanja, 17. EDUfair 2020. koji će se održati u petak i subotu 6. i 7. Marta u Belexpocentru, Španskih boraca 74, Novi Beograd od 10h - 18h.

 

 

detaljnije


Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti

Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti 21.01.2020

Studenti se kroz jednomesečni mentorski proces suočavaju sa zadacima koji oslikavaju realne poslovne probleme. Predavači – domaćini jesu vodeći ljudi iz uspešnih domaćih i međunarodnih kompanija različitih delatnosti koji, obučavajući studente, bliže im objašnjavaju kako funkcioniše svet biznisa. Na ovaj način, mladi se podstiču da razmišljaju praktično i usvajaju nove veštine koje ih čine poželjnim kandidatima na tržištu rada

detaljnije


FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović!

FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović! 17.01.2020

Maštate o tome da vam gluma bude životni poziv? Da igrate u filmovima, serijama, da nastupate na daskama koje život znače? Želite da svoj talenat pokažete čitavom svetu i postanete ono što ste oduvek hteli. Siguran put da ostvarite svoj san je da učite od najboljih, od onih kojima je pošlo za rukom da naprave uspešnu karijeru u glumačkom svetu. 

detaljnije


Koja zanimanja su tražena?

Koja zanimanja su tražena? 19.12.2019

Ako ste nadomak mature u srednjoj školi, verovatno se pitate šta bi bilo dobro studirati, u kom pravcu nastaviti obrazovanje da biste obezbedili radno mesto i da bi se svi oblici ulaganja u studije isplatili po zaposlenju, uključujući lako dolaženje do posla i dobru platu. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i koju žele da studiraju, ali često nedostaju i neke informacije koje bi olakšale tu životnu odluku i pomoću kojih bi se izbegla lutanja do idealnog, isplativog zanimanja.
 

detaljnijeIZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli.

IZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli. 12.09.2019

Kada zakoračite na put odluke šta studirati, uglavnom se pitate: koja naučna oblast mi je bliska, za koje zanimanje sam talentovan, koja su moja interesovanja, u kom poslu bih uživao, gde bih voleo da radim, hoću li pronaći posao odmah nakon završetka studija....
 

detaljnijeKONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK

KONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK 09.09.2019

Radi popunjavanja slobodnih mesta za upis, koja su preostala nakon upisa kandidata u prvom (junskom) upisnom roku, Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu raspisuje konkurs za upis ukupno 81 studenta u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu. Studije na svim studijskim programima master strukovnih studija u Školi traju ukupno dve godine (četiri semestra). Završavanjem master strukovnih studija u Školi student stiče ukupno 120 ESPB bodova (60 ESPB bodova po godini master strukovnih studija) i visoko obrazovanje drugog stepena na strukovnim studijama. 

detaljnije


 Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut?

Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut? 09.09.2019

Okupaciona terapija se fokusira na procenu i poboljšanje funkcionalne sposobnosti osobe i na to kako pojedinac koristi fine motoričke i kognitivne veštine za obavljanje za njega korisnih zadataka. Dakle, diplomirani terapeuti pomažu svojim klijentima/pacijentima u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i zadataka. 

detaljnije


Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu

Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu 04.09.2019

Zašto bih studirao marketing? Da li je to pravi izbor za mene? Ovo su važna pitanja koja treba sebi da postavite kad odlučujete šta želite da studirate nakon srednje škole. Pročitajte o čemu se radi u marketingu i možda vaša konačna odluka bude upravo ovaj smer.
 

detaljnije


 EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA!

EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA! 28.08.2019

Dragana Slavković ima 23 godine i ona je student prodekan Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za manje od mesec dana treba da diplomira na departmanu za geotehniku, a od oktobra meseca očekuju je master studije, koje, kako kaže, želi da završi na fakultetu gde je i započela osnovne studije. Razgovarali smo sa njom jer nas je interesovalo kako tokom studija uklopiti ispite, vannastavne aktivnosti i zadržati socijalni život, a pritom biti siguran da te nakon fakulteta pouzdano čeka posao. Zvuči kao dinamičan studentski život, čiji je rezultat lako pronalaženje posla. Zar to nije ono što svaki srednjoškolac želi od fakulteta?
 

detaljnije