Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


IZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli.

IZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli. 12.09.2019

Kada zakoračite na put odluke šta studirati, uglavnom se pitate: koja naučna oblast mi je bliska, za koje zanimanje sam talentovan, koja su moja interesovanja, u kom poslu bih uživao, gde bih voleo da radim, hoću li pronaći posao odmah nakon završetka studija....
 

detaljnijeKONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK

KONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK 09.09.2019

Radi popunjavanja slobodnih mesta za upis, koja su preostala nakon upisa kandidata u prvom (junskom) upisnom roku, Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu raspisuje konkurs za upis ukupno 81 studenta u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu. Studije na svim studijskim programima master strukovnih studija u Školi traju ukupno dve godine (četiri semestra). Završavanjem master strukovnih studija u Školi student stiče ukupno 120 ESPB bodova (60 ESPB bodova po godini master strukovnih studija) i visoko obrazovanje drugog stepena na strukovnim studijama. 

detaljnije


 Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut?

Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut? 09.09.2019

Okupaciona terapija se fokusira na procenu i poboljšanje funkcionalne sposobnosti osobe i na to kako pojedinac koristi fine motoričke i kognitivne veštine za obavljanje za njega korisnih zadataka. Dakle, diplomirani terapeuti pomažu svojim klijentima/pacijentima u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i zadataka. 

detaljnije


Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu

Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu 04.09.2019

Zašto bih studirao marketing? Da li je to pravi izbor za mene? Ovo su važna pitanja koja treba sebi da postavite kad odlučujete šta želite da studirate nakon srednje škole. Pročitajte o čemu se radi u marketingu i možda vaša konačna odluka bude upravo ovaj smer.
 

detaljnije


 EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA!

EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA! 28.08.2019

Dragana Slavković ima 23 godine i ona je student prodekan Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za manje od mesec dana treba da diplomira na departmanu za geotehniku, a od oktobra meseca očekuju je master studije, koje, kako kaže, želi da završi na fakultetu gde je i započela osnovne studije. Razgovarali smo sa njom jer nas je interesovalo kako tokom studija uklopiti ispite, vannastavne aktivnosti i zadržati socijalni život, a pritom biti siguran da te nakon fakulteta pouzdano čeka posao. Zvuči kao dinamičan studentski život, čiji je rezultat lako pronalaženje posla. Zar to nije ono što svaki srednjoškolac želi od fakulteta?
 

detaljnije


Zašto Matematički fakultet?

Zašto Matematički fakultet? 26.08.2019

Ono što najviše zanima roditelje i buduće studente jeste mogućnost za zaposlenje. Bez lažne skromnosti, možemo se pohvaliti činjenicom da nema nezaposlenih sa diplomom Matematičkog fakulteta, a koliko je to uopšte deficitaran kadar potvrđuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i ne tako retki navodi pojedinih medija o kretanjima na tržištu u Srbiji.
 

detaljnijeUČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK

UČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK 22.08.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju. Školovanje traje 8 + 2 semestra po novim studijskim programima, kojima se obezbeđuju teorijska i praktična znanja neophodna za obavljanje učiteljskog i vaspitačkog poziva. 

detaljnijeRazvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici

Razvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici 12.08.2019

Studiraj na međunarodno orijentisanom Univerzitetu u Novoj Gorici, poznatom po visokom kvalitetu studija u široj međunarodnoj regiji (140. mesto u svetu na Round University Ranking – RUR 2019), i iskoristi odličnu razmeru u broju profesora i studenata (max 1 : 4), koja ti omogućava razvoj tvojih talenata i veština. 

detaljnije


Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji

Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji 19.06.2019

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu od ove školske godine pokreće novi smer na engleskom jeziku. Reč je o još jednom modernom međunarodnom programu osnovnih studija, i to iz oblasti biznisa i menadžmenta, koji će omogućiti akademcima da se pripreme za upravljanje preduzećima u eri globalizacije i digitalizacije. Da podsetimo, u poslednje dve godine studenti imaju mogućnost da studiraju međunarodni program „Economics and Finance” u saradnji sa Univerzitetom u Londonu.

detaljnije


Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola

Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola 19.06.2019

Polako se približava upisni rok i treba da odlučiš gde ćeš studirati. Međutim, pre nego što odabereš konkretne studije, javlja se ta stara dilema da li ići „na sigurno” i upisati državni ili dati šansu privatnim fakultetima i visokim školama, koje su kod nas još uvek ustanove sa kratkom tradicijom.
 

detaljnije


Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama

Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama 12.06.2019

Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici organizuje nastavu na savremen način uz korišćenje najsavremenije opreme (interaktivne table, računari, laptopovi, multimedijalne učionice i slično) da bi inovativni studijski programi mogli u potpunosti i adekvatno da se organizuju u učionicama, ali i da bi efekat kombinacije tradicionalnog i modernog procesa predavanja i učenja bio kompletan. 
 

detaljnije


Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“

Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“ 11.06.2019

Trema pred prijemni ispit poznat je osećaj svih maturanata koji konkurišu za upis na fakultete, pa i njihovih roditelja. Ona je važan fenomen – uzbuđenje koje može biti dobar saveznik i pojačati koncentraciju, ili, sa druge strane, ako je preintenzivna, ometati koncentraciju i osujetiti postizanje dobrih rezultata. Postavlja se pitanje – da li maturanti dovoljno znaju o tome šta je trema i kako njome upravljati...? 
 

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru

Tehnički fakultet u Boru 10.06.2019

Tehnički fakultet u Boru osnovan je 1961. godine i danas predstavlja jedini fakultet Univerziteta u Beogradu lociran van sedišta matičnog univerziteta. Za preko pola veka postojanja naše visokoškolske institucije stvorena je prisutnost i prepoznatljivost naše institucije u zemlji i regionu, ali i na svetskoj obrazovnoj i naučnoj sceni. 
 

detaljnije