Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrageČetiri ključne prednosti menadžerskog poziva

Četiri ključne prednosti menadžerskog poziva 29.05.2019

Otvorili ste oglase za posao i tu se pojavila najnovija objava uspešne strane kompanije koja traži pravu osobu da popuni menadžersku poziciju? Ili ste proveli nekoliko godina na relativno nižoj poziciji u poslovnoj organizaciji i sada ste dobili ponudu da vodite kompaniju na čelnom mestu? Sada se pitate se da li ste vi adekvatna osoba i da li ćete moći da odgovorite na izazove tog poziva. 

detaljnije


Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta

Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta 24.05.2019

Državni Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu (čije je sedište u Subotici i koji postoji i u Novom Sadu i Bujanovcu) ima zanimljive vesti za sve vas koji želite da ostvarite karijeru u nekoj od sledećih oblasti:

  • biznis u sektoru hrane,
  • rad u institucijama i agencijama usmerenim na tržište EU,
  • finansijski i bankarski menadžment, poreski konsalting, osiguranje,
  • marketing, PR, digitalni marketing,
  • menadžment ljudskih resursa, projektni menadžment, preduzetništvo, liderstvo,
  • poslovna informatika (profesija budućnosti koja priprema za digitalizaciju poslovanja),
  • računovodstvo, revizija, finansijska analiza i procena,
  • prodaja i distribucija u trgovinskim preduzećima.

detaljnije
MPK raspisuje konkurs!

MPK raspisuje konkurs! 20.05.2019

VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA MENADŽMENT I POSLOVNE KOMUNIKACIJE RASPISUJE KONKURS ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET 20.05.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju

detaljnije


Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu?

Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu? 13.05.2019

Kako se bliži kraj srednjoškolskih dana maturanata, pitanje „Šta dalje?” samo se nameće. Koji fakultet upisati? Čemu posvetiti naredne četiri godine, a potom i profesionalnu karijeru? Postoji mnogo opcija na sjajnim i kvalitetnim fakultetima širom Srbije, a Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu definitivno je jedna od njih. 
 

detaljnije


6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju

6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju 06.05.2019

Spremni ste da napredujete u sopstvenoj karijeri, ali ne možete da krenete napred bez „povratka u školu”? Spremni za povratak na studije, ali ih ne možete priuštiti bez posla? Niste sami. U stvari, možda ćete biti iznenađeni koliko je uobičajeno (i koliko je realno) da studirate dok radite.
 

detaljnije


Internacionalni festival ukusa

Internacionalni festival ukusa 25.04.2019

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 10. do 12. maja 2019. godine u Novom Sadu, u Dunavskom parku. 
 

detaljnije


Stipendija za najbolje!

Stipendija za najbolje! 22.04.2019

Farmaceutski fakultet dodeljuje stipendiju u iznosu od 1.000 evra najboljem kandidatu koji se upiše na prvu godinu integrisanih akademskih studija Farmacija ili Farmacija – medicinska biohemija. Da bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat treba da ispuni određene uslove: stipendija se dodeljuje prvorangiranom kandidatu upisanom u junskom upisnom roku.
 
 

detaljnijeDa li ste već pronašli svoju karijeru?

Da li ste već pronašli svoju karijeru? 08.04.2019

Ukoliko razmišljate o audio-produkciji, web developmentu, filmskoj produkciji ili animaciji, maj ove godine će biti šansa da razvijete svoje talente i spremite seza rad u ovim industrijama.

detaljnije
Put uspešne karijere – birajte kvalitet!

Put uspešne karijere – birajte kvalitet! 14.03.2019

Napredovanje u karijeri, prekvalifikacija i promena posla, viša zarada ili sigurnost na radnom mestu ciljevi su koje mnogi ljudi postavljaju sebi u određenoj životnoj dobi. Put za ostvarenje tih ciljeva otvara se kroz dodatno visoko obrazovanje, sticanje i savladavanje primenljivih praktičnih veština i praktičnog iskustva. Ciljevi Visoke škole modernog biznisa (Modern Business School – MBS) prožimaju se sa navedenim i otvaraju studentima vrata uspeha!

detaljnije


DAN OTVORENIH VRATA

DAN OTVORENIH VRATA 07.03.2019

Povodom  predstojećeg upisa na osnovne akademske studije, Fakultet bezbednosti će u četvrtak, 28. marta 2019. godine , od 10 do 15 časova organizovati Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane maturante koji ove godine planiraju da upišu Fakultet.
 

detaljnijeEDUfair 2019

EDUfair 2019 14.02.2019

Na Sajmu svakom studentu pružamo informacije o mogućnostima učenja i usavršavanja stranih jezika, o kontinuiranom obrazovanju u srednjim školama i na fakultetima, o upisu na osnovne i master programe univerziteta širom sveta, kao i na vrhunske MBA programe.
 

detaljnije