Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

International School – Open Day

International School – Open Day 12.05.2021

Sjajne vesti za sve učenike i njihove roditelje: 15. maja u 11 časova International School otvara svoja vrata svima koji žele da iz prve ruke saznaju kako izgleda sveobuhvatno savremeno obrazovanje po svetskim standardima.

Ulaz na Open Day je potpuno besplatan, a sve što je potrebno jeste da se prijavite na vreme jer je broj mesta ograničen.

Rezervišite svoje mesto odmah.

detaljnije


Visoka ICT škola: Više od studija

Visoka ICT škola: Više od studija 29.04.2021

Visoka ICT škola je prvi put uspešno akreditovana 2007. godine za studijske programe koji pružaju savremena integrisana znanja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Škola je 2012. godine po drugi put uspešno akreditovala tri studijska programa osnovnih studija i dva studijska programa specijalističkih studija. Na osnovu svojih ostvarenih planova razvoja kao visokostručne ustanove, 2017. godine ova škola je akreditovala nove studijske programe na osnovnim studijama, kao i jedan studijski program master studija.

detaljnije


O Mašinskom fakultetu u Nišu

O Mašinskom fakultetu u Nišu 28.04.2021

Istorija je naša učiteljica života i kazuje nam da je dosadašnji razvoj ljudskog društva i civilizacijski nivo neke zemlje isključivo zavisio od stanja tehnike, stanja nauke o tehnici i stepena razvoja industrijske proizvodnje. Bez razvijene industrijske proizvodnje nema razvijene ekonomije, nema napretka, nema života dostojnog čoveka. Nema, međutim, razvijene industrijske proizvodnje bez postojanja visokokvalifikovane radne snage u oblasti mašinskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta. Istorija nam takođe kazuje da je najveći broj pronalazaka upravo bio iz oblasti mašinske tehnike. Zato za nas mašince s razlogom kažu da mi pokrećemo sve i da mi pokrećemo svet.

detaljnijeKako izmeriti uspešnost menadžmenta?

Kako izmeriti uspešnost menadžmenta? 16.04.2021

Uspešnost upravljanja organizacijom nije lako izmeriti kao što je to slučaj sa nekim „opipljivim” pokazateljima, ali nije ni nemoguće. Jedan od načina merenja uspešnosti menadžmenta, koja se ogleda u vidu priznanja za uspešno poslovanje organizacijom, jeste putem sertifikata bonitetne izvrsnosti.

detaljnije

Hakaton za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce 05.03.2021

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju gde se timovima zadaje problem za koji oni treba da realizuju odgovarajuće softversko rešenje koristeći se do tada stečenim znanjem i tehnologijama po izboru.

detaljnije


Saznajte sve o Univerzitetu u Novoj Gorici

Saznajte sve o Univerzitetu u Novoj Gorici 04.03.2021

Na granici sa Slovenijom i Italijom, između Jadranskog mora i Alpa, nalazi se Univerzitet u Novoj Gorici. Sa svojih 400, 450 studenata, može se reći da je relativno mali univerzitet, ali kroz svoju dvadesetšestogodišnju istoriju pokazao je i nastavlja da pokazuje odlične rezultate na globalnom nivou.

detaljnije
CITY College becomes the first Campus of a top British university in the region:  The University of York Europe Campus

CITY College becomes the first Campus of a top British university in the region: The University of York Europe Campus 24.12.2020

Having reached 30 years since its establishment, we are proud to say, that City College is today a top-quality institution of high reputation serving the whole region and contributing to the development of its people and economies. It is a truly international institution with students from over 60 countries studying on programmes at its main campus in Thessaloniki and in 8 other countries across the wider region.

detaljnije
Upoznajte Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu!

Upoznajte Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu! 28.10.2020

Pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce koji žele da saznaju više o fakultetu, upisu, prijemnom ispitu, vannastavnim aktivnostima i dobiju odgovore na mnoga pitanja da nam se pridruže na online prezentaciji „Otvorena vrata”, koja će biti organizovana u petak, 30. oktobra, od 14 časova. Pored ovog termina, prezentacija će biti organizovana online svakog prvog i poslednjeg petka u mesecu do maja 2021.
 

detaljnije

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce: “Stvaramo lidere koji menjaju svet”

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce: “Stvaramo lidere koji menjaju svet” 07.10.2020

 Tradicionalno, i ove jeseni, kompanija Hemofarm poziva najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija kao i diplomce stručnih fakulteta u Srbiji da se prijave na jedan od dva aktuelna konkursa: jednogodišnji Program za obrazovanje Hemofarm fondacije “MOŽEŠ I TI“ ili šestomesečni program plaćene prakse “CHANCE TO ADVANCE” u ovoj kompaniji.

detaljnije