Prijemni.rs
Maturang

Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4


Studiranje umetnosti predstavlja dragoceno iskustvo za svakog studenta koji želi da razvije svoj umetnički talenat i detaljno prouči umetničku praksu. Akademije pružaju studentima mogućnost da se podvrgnu rigoroznom i sveobuhvatnom obrazovanju, koje im pomaže da izgrade svoj jedinstveni umetnički stil i pristup stvaranju umetničkih dela.

Umetnost je kao ogledalo našeg društva i prikazuje nam svet onakav kakav jeste, ali i kakav bi mogao da bude. Ona nas vodi kroz bogatu istoriju ljudskog postojanja i pomaže nam da bolje razumemo sami sebe i svet oko nas. Kao takva, umetnost je od vitalnog značaja za kulturu i društvo u celini. Samim tim, studenti će se susresti sa širokim spektrom umetničkih disciplina kroz koje se mogu izraziti, poput slikarstva, crtanja, vajarstva, grafike, fotografije, performansa i video-umetnosti, kao i kroz teorijske i kritičke aspekte umetnosti.

Karijerne mogućnosti za diplomirane umetnike

Po završetku studija, diplomci mogu odabrati različita zanimanja u umetničkim i srodnim industrijama, kao što su:

Umetnički kritičar

Diplomci umetnosti koji su upoznati sa teorijama i praksama u umetnosti mogu raditi kao kritičari umetnosti. Oni pišu o umetničkim izložbama, radovima i kreativnom procesu umetnika.

Grafički dizajner

Grafički dizajneri su stručnjaci za kreiranje vizuelnih komunikacija. Oni rade na različitim projektima, uključujući dizajn logotipa, ambalaže, reklama i knjiga.

Restaurator

Restauratori obnavljaju i održavaju umetnička dela. To može uključivati rad na slikama, skulpturama, keramici i drugim vrstama umetničkih dela.

Kustos

Kustosi rade u muzejima, galerijama i drugim institucijama umetnosti. Oni su odgovorni za izbor i organizaciju umetničkih dela, planiranje izložbi i rad na javnom programu.

Umetnički terapeut

Umetnički terapeuti koriste umetnost kao način da pomognu pacijentima da se izraze i izleče. Oni rade sa ljudima koji imaju mentalne ili emocionalne probleme, kao i sa osobama sa invaliditetom.

Fotograf

Fotografi su stručnjaci za snimanje i obradu fotografija. Oni rade u različitim industrijama, uključujući modu, novinarstvo, arhitekturu i umetnost.

Slobodni umetnik

Slobodni umetnik je osoba koja stvara umetnička dela koja se mogu izražavati različitim oblicima, uključujući slikarstvo, vajarstvo, grafički dizajn, fotografiju, muziku, ples, pozorište, književnost, film i druge forme kreativnosti, neovisno od toga da li je deo nekog preduzeća ili stvara radi sebe i/ili drugih.

Diplomiranje umetnosti predstavlja završetak jednog važnog poglavlja i početak uzbudljive karijere u svetu umetnosti. To je trenutak kada studenti izlaze iz okvira akademskog obrazovanja i koriste stečena znanja i veštine kako bi ostvarili svoje umetničke snove i ciljeve.

Diploma umetnosti nije samo papir koji potvrđuje završetak studija, već je simbol godina posvećenosti, napornog rada i istrajnosti. Ona nosi sa sobom priznanje i veru u sopstveni talenat i sposobnosti. Sa takvom diplomom, diplomom umetnosti u rukama, otvaraju se brojne mogućnosti za izgradnju karijere u umetničkom svetu. Diplomirani umetnici mogu odabrati različite putanje, prilagoditi se promenjivim zahtevima industrije i uvek hrabro pružiti svoj jedinstveni doprinos umetničkoj sceni, kreativnoj zajednici, tako da uvek streme svojim idealima.

Povećaj svoje šanse za upis - pripremi se za prijemni ispit.

Svi testovi »Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog