Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


Najbolji hemičari Vojvodine

Najbolji hemičari Vojvodine 18.04.2018

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine bio je mesto susreta srednjoškolaca ‒ ljubitelja hemije. Takmičili su se, družili, i na kraju dobili i diplome i poneki poklon.

detaljnijeĐaci mogu da imaju i firmu

Đaci mogu da imaju i firmu 17.04.2018

Ministarstvo prosvete i nauke izradilo pravilnik o učeničkim zadrugama. Veoma stroga pravila poslovanja. Dozvoljeni proizvodnja i prodaja

detaljnijeDa li ste znali o Beogradu?

Da li ste znali o Beogradu? 17.04.2018

Dani Beograda održavaju se od 16. do 19. aprila zbog dva važna događaja u istoriji Beograda. Tim povodom izdvajamo neke zanimljivosti iz istorije

detaljnijePrvi FTN Hakaton - What the Hack?

Prvi FTN Hakaton - What the Hack? 16.04.2018

Fakultet tehničkih nauka od 18. do 20. maja 2018. godine organizuje svoj prvi Hakaton. Hakaton je namenjen svim bivšim, sadašnjim i budućim studentima FTN-a. 

detaljnijeAlkoholizam kod mladih u porastu

Alkoholizam kod mladih u porastu 16.04.2018

Stepen alkoholizma kod mladih u poslednjih nekoliko godina, naglo je porastao. Postalo je sasvim normalno da se u svakom izlasku u grad, proslavi rođendana, ili položenog ispita, popije i po koja više.

detaljnije


Na PMF-u akcija 'Mali-veliki hemičar'

Na PMF-u akcija 'Mali-veliki hemičar' 13.04.2018

„Mali-veliki hemičar" je prva akcija Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu namenjena đacima osnovnih škola koji imaju hemiju kao predmet, a cilj joj je promocija ove nauke.

detaljnije


Zašto Elektronski fakultet u Nišu?

Zašto Elektronski fakultet u Nišu? 13.04.2018

Elektronski fakultet u Nišu predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku organizaciju i instituciju od posebnog društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija u svetu računarstva.

detaljnije


Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu 13.04.2018

Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je po prvi put manifestaciju Dan otvorenih vrata, kako bi budućim brucošima predstavio svoje obrazovne profile i aktivnosti koje čine studentski život u Subotici.

detaljnijeHajde, iskreno: Da li se tuširate svaki dan?

Hajde, iskreno: Da li se tuširate svaki dan? 12.04.2018

Tim naučnika proverio je kako preskakanje svakodnevnog tuširanja utiče na našu kožu i zdravlje. Naime, neki tvrde da se ne treba kupati svaki dan jer se tako čuva koža i njena pH vrednost, ali da li je to baš u potpunosti tačno?

detaljnije