Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Zašto Matematički fakultet?

Zašto Matematički fakultet? 26.08.2019

Ono što najviše zanima roditelje i buduće studente jeste mogućnost za zaposlenje. Bez lažne skromnosti, možemo se pohvaliti činjenicom da nema nezaposlenih sa diplomom Matematičkog fakulteta, a koliko je to uopšte deficitaran kadar potvrđuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i ne tako retki navodi pojedinih medija o kretanjima na tržištu u Srbiji.
 

detaljnijeUČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK

UČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK 22.08.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju. Školovanje traje 8 + 2 semestra po novim studijskim programima, kojima se obezbeđuju teorijska i praktična znanja neophodna za obavljanje učiteljskog i vaspitačkog poziva. 

detaljnijeRazvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici

Razvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici 12.08.2019

Studiraj na međunarodno orijentisanom Univerzitetu u Novoj Gorici, poznatom po visokom kvalitetu studija u široj međunarodnoj regiji (140. mesto u svetu na Round University Ranking – RUR 2019), i iskoristi odličnu razmeru u broju profesora i studenata (max 1 : 4), koja ti omogućava razvoj tvojih talenata i veština. 

detaljnije


10 saveta kako da se pripremite za polaganje prijemnog ispita

10 saveta kako da se pripremite za polaganje prijemnog ispita 27.06.2019

Poznato je koliko polaganje prijemnog ispita za upis na fakultet može biti stresno – iščekivanje, neizvesnost, strah i trema česti su neprijatelji maturanata. U nastavku pročitajte 10 saveta šta uoči „dana de” treba raditi, a šta ne. Ovo su trikovi koji će smanjiti napetost, tenziju i umiriti misli kako bi budući brucoši pokazali svoje znanje i sebe predstavili na najbolji mogući način:
 

detaljnije


Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji

Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji 19.06.2019

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu od ove školske godine pokreće novi smer na engleskom jeziku. Reč je o još jednom modernom međunarodnom programu osnovnih studija, i to iz oblasti biznisa i menadžmenta, koji će omogućiti akademcima da se pripreme za upravljanje preduzećima u eri globalizacije i digitalizacije. Da podsetimo, u poslednje dve godine studenti imaju mogućnost da studiraju međunarodni program „Economics and Finance” u saradnji sa Univerzitetom u Londonu.

detaljnije


Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola

Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola 19.06.2019

Polako se približava upisni rok i treba da odlučiš gde ćeš studirati. Međutim, pre nego što odabereš konkretne studije, javlja se ta stara dilema da li ići „na sigurno” i upisati državni ili dati šansu privatnim fakultetima i visokim školama, koje su kod nas još uvek ustanove sa kratkom tradicijom.
 

detaljnije


Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama

Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama 12.06.2019

Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici organizuje nastavu na savremen način uz korišćenje najsavremenije opreme (interaktivne table, računari, laptopovi, multimedijalne učionice i slično) da bi inovativni studijski programi mogli u potpunosti i adekvatno da se organizuju u učionicama, ali i da bi efekat kombinacije tradicionalnog i modernog procesa predavanja i učenja bio kompletan. 
 

detaljnije


Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“

Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“ 11.06.2019

Trema pred prijemni ispit poznat je osećaj svih maturanata koji konkurišu za upis na fakultete, pa i njihovih roditelja. Ona je važan fenomen – uzbuđenje koje može biti dobar saveznik i pojačati koncentraciju, ili, sa druge strane, ako je preintenzivna, ometati koncentraciju i osujetiti postizanje dobrih rezultata. Postavlja se pitanje – da li maturanti dovoljno znaju o tome šta je trema i kako njome upravljati...? 
 

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru

Tehnički fakultet u Boru 10.06.2019

Tehnički fakultet u Boru osnovan je 1961. godine i danas predstavlja jedini fakultet Univerziteta u Beogradu lociran van sedišta matičnog univerziteta. Za preko pola veka postojanja naše visokoškolske institucije stvorena je prisutnost i prepoznatljivost naše institucije u zemlji i regionu, ali i na svetskoj obrazovnoj i naučnoj sceni. 
 

detaljnije


Četiri ključne prednosti menadžerskog poziva

Četiri ključne prednosti menadžerskog poziva 29.05.2019

Otvorili ste oglase za posao i tu se pojavila najnovija objava uspešne strane kompanije koja traži pravu osobu da popuni menadžersku poziciju? Ili ste proveli nekoliko godina na relativno nižoj poziciji u poslovnoj organizaciji i sada ste dobili ponudu da vodite kompaniju na čelnom mestu? Sada se pitate se da li ste vi adekvatna osoba i da li ćete moći da odgovorite na izazove tog poziva. 

detaljnije


Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta

Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta 24.05.2019

Državni Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu (čije je sedište u Subotici i koji postoji i u Novom Sadu i Bujanovcu) ima zanimljive vesti za sve vas koji želite da ostvarite karijeru u nekoj od sledećih oblasti:

  • biznis u sektoru hrane,
  • rad u institucijama i agencijama usmerenim na tržište EU,
  • finansijski i bankarski menadžment, poreski konsalting, osiguranje,
  • marketing, PR, digitalni marketing,
  • menadžment ljudskih resursa, projektni menadžment, preduzetništvo, liderstvo,
  • poslovna informatika (profesija budućnosti koja priprema za digitalizaciju poslovanja),
  • računovodstvo, revizija, finansijska analiza i procena,
  • prodaja i distribucija u trgovinskim preduzećima.

detaljnije