Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Novi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment

Novi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment 04.02.2019

Inženjerski menadžment je modul dizajniran u skladu sa potrebama tržišta koje zahteva sve veći broj inženjera sa menadžerskim znanjima i veštinama. Takvi inženjeri, naročito iz ICT oblasti, bilo da rade u malim ili velikim kompanijama, često imaju potrebu da rešavaju poslovne probleme koji izlaze iz okvira tehnologije, ali su usko povezani sa ICT tehnologijom.

detaljnijeDobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet!

Dobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet! 18.01.2019

Dušan Vranić iz Beograda ima 23 godine, završio je smer Trgovinski menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i trenutno je na master studijama na smeru Marketing menadžment na istom fakultetu. Tokom studija bio je predsednik jedne studentske organizacije, mentor mlađim kolegama, volonter Instituta za transfuziju krvi… Svoj prvi posao našao je upravo zahvaljujući iskustvu i prilikama ostvarenim na fakultetu.

detaljnije


Praktični saveti za efikasno učenje

Praktični saveti za efikasno učenje 11.12.2018

Zanima te kako uspešno da studiraš? Ako je tako, nisi sam. Malo tvojih koleginica i kolega zna efikasno da uči, a čak i jedan deo dobrih učenika iz srednje škole ne snađe se na visokim školama i fakultetima.

detaljnije


Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!

Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES! 20.09.2018

Od 5. do 7. oktobra održava se treći  “Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!”. Cilj Foruma je da treću godinu zaredom okupi mlade biznis lidere u Srbiji, buduće nosioce poslovanja kako velikih domaćih i stranih kompanija, tako i malih i srednjih preduzeća i privatnog biznisa sa namerom da učesnici povežu i zajednički promovišu rad i uspeh.

detaljnije


VIŠER: Objavljen konkurs za drugi upisni rok

VIŠER: Objavljen konkurs za drugi upisni rok 17.09.2018

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu (VIŠER) objavljuje Konkurs za upis studenata u prvu godinu OSNOVNIH strukovnih studija u školskoj 2018/2019. godini za DOPUNSKI UPISNI ROK.

detaljnije


Fakulteti počinju sa upisom brucoša

Fakulteti počinju sa upisom brucoša 03.07.2018

Prijemni ispiti su negde završeni, a negde tek počinju. Uglavnom na jednog brucoša dolaze dva slobodna mesta. Fakulteti, poput Geografskog, Pravnog, Matematičkog i Elektrotehničkog, počeli su da upisuju brucoše.

detaljnijeGospodin Profesor ima reč, a mi aplauz za njega!

Gospodin Profesor ima reč, a mi aplauz za njega! 03.07.2018

Selektor Urugvaja, 71-godišnji Oskar Tabarez, koji je svojevremeno bio profesor u školi, poručuje: "Ničemu ne služi titula prvaka sveta, ako naša deca ne znaju gde je Rusija... Zato ispunite obećanje o povećanju budžeta za obrazovanje".

detaljnije


Indeks uz malo znanja

Indeks uz malo znanja 02.07.2018

Za najveći broj fakulteta granica za budžet i samofinansiranje mnogo je spuštena, ali i pored viška slobodnih mesta neki neće uspeti da je preskoče, jer nemaju ni zakonski minimum od 30 bodova za samofinasiranje.

detaljnije