Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Internacionalni festival ukusa

Internacionalni festival ukusa 25.04.2019

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 10. do 12. maja 2019. godine u Novom Sadu, u Dunavskom parku. 
 

detaljnije


Stipendija za najbolje!

Stipendija za najbolje! 22.04.2019

Farmaceutski fakultet dodeljuje stipendiju u iznosu od 1.000 evra najboljem kandidatu koji se upiše na prvu godinu integrisanih akademskih studija Farmacija ili Farmacija – medicinska biohemija. Da bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat treba da ispuni određene uslove: stipendija se dodeljuje prvorangiranom kandidatu upisanom u junskom upisnom roku.
 
 

detaljnijeDa li ste već pronašli svoju karijeru?

Da li ste već pronašli svoju karijeru? 08.04.2019

Ukoliko razmišljate o audio-produkciji, web developmentu, filmskoj produkciji ili animaciji, maj ove godine će biti šansa da razvijete svoje talente i spremite seza rad u ovim industrijama.

detaljnije
Put uspešne karijere – birajte kvalitet!

Put uspešne karijere – birajte kvalitet! 14.03.2019

Napredovanje u karijeri, prekvalifikacija i promena posla, viša zarada ili sigurnost na radnom mestu ciljevi su koje mnogi ljudi postavljaju sebi u određenoj životnoj dobi. Put za ostvarenje tih ciljeva otvara se kroz dodatno visoko obrazovanje, sticanje i savladavanje primenljivih praktičnih veština i praktičnog iskustva. Ciljevi Visoke škole modernog biznisa (Modern Business School – MBS) prožimaju se sa navedenim i otvaraju studentima vrata uspeha!

detaljnije


DAN OTVORENIH VRATA

DAN OTVORENIH VRATA 07.03.2019

Povodom  predstojećeg upisa na osnovne akademske studije, Fakultet bezbednosti će u četvrtak, 28. marta 2019. godine , od 10 do 15 časova organizovati Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane maturante koji ove godine planiraju da upišu Fakultet.
 

detaljnijeEDUfair 2019

EDUfair 2019 14.02.2019

Na Sajmu svakom studentu pružamo informacije o mogućnostima učenja i usavršavanja stranih jezika, o kontinuiranom obrazovanju u srednjim školama i na fakultetima, o upisu na osnovne i master programe univerziteta širom sveta, kao i na vrhunske MBA programe.
 

detaljnijeNovi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment

Novi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment 04.02.2019

Inženjerski menadžment je modul dizajniran u skladu sa potrebama tržišta koje zahteva sve veći broj inženjera sa menadžerskim znanjima i veštinama. Takvi inženjeri, naročito iz ICT oblasti, bilo da rade u malim ili velikim kompanijama, često imaju potrebu da rešavaju poslovne probleme koji izlaze iz okvira tehnologije, ali su usko povezani sa ICT tehnologijom.

detaljnijeDobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet!

Dobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet! 18.01.2019

Dušan Vranić iz Beograda ima 23 godine, završio je smer Trgovinski menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i trenutno je na master studijama na smeru Marketing menadžment na istom fakultetu. Tokom studija bio je predsednik jedne studentske organizacije, mentor mlađim kolegama, volonter Instituta za transfuziju krvi… Svoj prvi posao našao je upravo zahvaljujući iskustvu i prilikama ostvarenim na fakultetu.

detaljnije


Praktični saveti za efikasno učenje

Praktični saveti za efikasno učenje 11.12.2018

Zanima te kako uspešno da studiraš? Ako je tako, nisi sam. Malo tvojih koleginica i kolega zna efikasno da uči, a čak i jedan deo dobrih učenika iz srednje škole ne snađe se na visokim školama i fakultetima.

detaljnije


Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!

Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES! 20.09.2018

Od 5. do 7. oktobra održava se treći  “Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!”. Cilj Foruma je da treću godinu zaredom okupi mlade biznis lidere u Srbiji, buduće nosioce poslovanja kako velikih domaćih i stranih kompanija, tako i malih i srednjih preduzeća i privatnog biznisa sa namerom da učesnici povežu i zajednički promovišu rad i uspeh.

detaljnije