Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste

Srednja i visoka škola za IT slave Dan škole i poklanjaju velike popuste 28.05.2021

Dve vodeće IT obrazovne ustanove u regionu, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS i Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, proslavljaju Dan škole i tim povodom poklanjaju posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile: do 395 evra popusta za upis na određene studijske programe ITS-a, kao i upis u ITHS sa popustom do 1.050 evra.

detaljnijeВисока пословна школа струковних студија „Чачак“ – специјалистичке студије

Висока пословна школа струковних студија „Чачак“ – специјалистичке студије 27.05.2021

Специјалистичке студије – У првом конкурсном року у школској 2021/2022. години Висока пословна школа струковних студија „Чачaк” расписује конкурс за упис на специјалистичке струковне студије.

detaljnijeTehnički fakultet u Boru – Metalurško inženjerstvo

Tehnički fakultet u Boru – Metalurško inženjerstvo 25.05.2021

Na osnovnim akademskim studijama, na studijskom programu Metalurško inženjerstvo, Tehničkog fakulteta u Boru u školskoj 2021/2022. godini raspisan je konkurs za upis 17 studenata na teret budžeta i 3 samofinansirajućih. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine od 8 do 14 časova (sreda, četvrtak, petak i subota), a lista prijavljenih kandidata (spisak kandidata za polaganje ispita) biće objavljena u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnijeNajsavremenije škole u regionu vam za svoj rođendan poklanjaju velike popuste za upis

Najsavremenije škole u regionu vam za svoj rođendan poklanjaju velike popuste za upis 20.05.2021

Ne postoji bolji način za proslavu rođendana od druženja i darivanja prijatelja, a Savremena osnovna škola i gimnazija su ove godine odlučile da sve obraduju velikim rođendanskim popustom. Tako će svi koji u periodu od 20. do 23. maja prijave svoje dete u Savremenu obezbediti čak do 40% niže školarine i poklon vaučere sa 300€ popusta za upis u osnovnu školu i 200€ popusta za upis u gimnaziju.

detaljnije


Strukovno obrazovanje lakši put do posla

Strukovno obrazovanje lakši put do posla 19.05.2021

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada je osnovana 1959. godine kao Viša mašinska škola. Danas je jedna od vodećih visokoškolskih ustanova, sa 10 akreditovanih studijskih programa na osnovnim i sa dva na master strukovnim studijama, i funkcioniše u skladu sa evropskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji.

detaljnije
Online Open Presentation of Bachelors and Masters Programmes

Online Open Presentation of Bachelors and Masters Programmes 18.05.2021

In the frame of the Open Presentation participants will have the opportunity to learn about all the Bachelors and Masters programmes in Business Studies, Computer Science, Psychology, English Studies, offered in Thessaloniki by CITY College, University of York Europe Campus.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Rudarsko inženjerstvo

Tehnički fakultet u Boru – Rudarsko inženjerstvo 18.05.2021

Rudarski odsek Tehničkog fakulteta u Boru postoji od samog osnivanja fakulteta – 1961. godine. Za više od pola veka postojanja, ovaj odsek je rastao i menjao se u skladu sa razvojem i zahtevima rudarske industrije, a diplomu inženjera rudarstva ponelo je do sada više stotina studenata. Cilj Rudarskog odseka oduvek je bio obrazovanje rudarskih inženjera spremnih da odgovore na sve profesionalne izazove. Da bi taj cilj bio postignut, nastavni planovi i programi se konstantno unapređuju i osavremenjuju.

detaljnije


FIRST LEGO League dolazi u Srbiju

FIRST LEGO League dolazi u Srbiju 17.05.2021

Fondacija 1%, u saradnji sa Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce, organizuje FIRST® LEGO® League takmičenje i program za decu i mlade. Takmičenje će se održati 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji na kom će učestvovati ukupno deset ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj takmičenja je da učesnici stiču iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike i time grade bolju budućnost.

detaljnije


Šta radi marketing menadžer?

Šta radi marketing menadžer? 14.05.2021

Marketing spada u jednu od oblasti menadžmenta, a marketing menadžer je osoba koja upravlja poslovnim procesima u oblasti marketinga, odnosno obavlja niz aktivnosti koje imaju veze sa proizvodom (uslugom), cenom, distribucijom i promocijom kako bi proizvod ili usluga ostvarili dobre komunikacione i prodajne efekte. Jedan od osnovnih ciljeva je postizanje dobrog imidža proizvoda, usluge i organizacije, kao i ostvarivanje planiranog obima prodaje, što uz adekvatnu kontrolu troškova poslovanja dovodi do postizanja konačnog cilja svake kompanije – profita.

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru – Konkurs za upis studenata

Tehnički fakultet u Boru – Konkurs za upis studenata 12.05.2021

Objavljen je Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2021/2022. godini.

Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine (sreda, četvrtak, petak i subota), od 8 do 14 časova, a objavljivanje liste prijavljenih kandidata (spisak kandidata za polaganje ispita) u subotu, 26. juna 2021. godine, u 16 časova.

detaljnije


International School – Open Day

International School – Open Day 12.05.2021

Sjajne vesti za sve učenike i njihove roditelje: 15. maja u 11 časova International School otvara svoja vrata svima koji žele da iz prve ruke saznaju kako izgleda sveobuhvatno savremeno obrazovanje po svetskim standardima.

Ulaz na Open Day je potpuno besplatan, a sve što je potrebno jeste da se prijavite na vreme jer je broj mesta ograničen.

Rezervišite svoje mesto odmah.

detaljnije


Visoka ICT škola: Više od studija

Visoka ICT škola: Više od studija 29.04.2021

Visoka ICT škola je prvi put uspešno akreditovana 2007. godine za studijske programe koji pružaju savremena integrisana znanja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Škola je 2012. godine po drugi put uspešno akreditovala tri studijska programa osnovnih studija i dva studijska programa specijalističkih studija. Na osnovu svojih ostvarenih planova razvoja kao visokostručne ustanove, 2017. godine ova škola je akreditovala nove studijske programe na osnovnim studijama, kao i jedan studijski program master studija.

detaljnije


O Mašinskom fakultetu u Nišu

O Mašinskom fakultetu u Nišu 28.04.2021

Istorija je naša učiteljica života i kazuje nam da je dosadašnji razvoj ljudskog društva i civilizacijski nivo neke zemlje isključivo zavisio od stanja tehnike, stanja nauke o tehnici i stepena razvoja industrijske proizvodnje. Bez razvijene industrijske proizvodnje nema razvijene ekonomije, nema napretka, nema života dostojnog čoveka. Nema, međutim, razvijene industrijske proizvodnje bez postojanja visokokvalifikovane radne snage u oblasti mašinskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta. Istorija nam takođe kazuje da je najveći broj pronalazaka upravo bio iz oblasti mašinske tehnike. Zato za nas mašince s razlogom kažu da mi pokrećemo sve i da mi pokrećemo svet.

detaljnijeKako izmeriti uspešnost menadžmenta?

Kako izmeriti uspešnost menadžmenta? 16.04.2021

Uspešnost upravljanja organizacijom nije lako izmeriti kao što je to slučaj sa nekim „opipljivim” pokazateljima, ali nije ni nemoguće. Jedan od načina merenja uspešnosti menadžmenta, koja se ogleda u vidu priznanja za uspešno poslovanje organizacijom, jeste putem sertifikata bonitetne izvrsnosti.

detaljnije