Preuzmi Maturang aplikaciju
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrageBečej: Đacima generacije po laptop

Bečej: Đacima generacije po laptop 22.06.2018

Gimnazija, ovogodišnji domaćin manifestacije ispraćaja maturanata četiri bečejske srednje škole, pripremila je svoju verziju kultnog filma „Lajanje na zvezde“.

detaljnije


Na fakultetima više mesta nego srednjoškolaca

Na fakultetima više mesta nego srednjoškolaca 21.06.2018

Prvog dana prijavljivanja za upis osnovnih akademskih studija u Srbiji očigledno je da na fakultetima ima više mesta nego srednjoškolaca, kaže prorektorka za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu Nada Kovačević.

detaljnije

DUNP: Počeo prvi upisni rok

DUNP: Počeo prvi upisni rok 21.06.2018

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počelo je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. 

detaljnijeZašto treba da studiraš?

Zašto treba da studiraš? 19.06.2018

Sigurno se pitaš zašto je važno visoko obrazovanje i odabir visokoškolske ustanove? Dobro je razmišljati o budućnosti, planirati profesionalnu karijeru i imati viziju gde želiš da budeš za 5, 10 ili više godina.

detaljnije


Počinje upisni rok na DUNP

Počinje upisni rok na DUNP 19.06.2018

Budući studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru od sutra do 22. juna mogu da podnose dokumenta i konkurišu na ukupno 1.029 slobodnih mesta, od čega je 290 samofinasirajućih.

detaljnijeBesplatno školovanje za Nikolu

Besplatno školovanje za Nikolu 18.06.2018

Posle teksta u "Večernjim novostima" o Nikoli Krstiću, maturantu ETŠ "Nikola Tesla" koji je napravio "pametnu" rukavicu za slepe i slabovide, Računarski fakultet (RAF) dodelio je mladom pronalazaču stipendiju za četvorogodišnje studije.

detaljnijeRaketa od plastične flaše

Raketa od plastične flaše 18.06.2018

Na Hemijskom fakultetu uručene diplome BASF Chemgeneration i izvedeni eksperimenti za srednjoškolce. Zanimljivim eksperimentima, studenti pokazali srednjoškolcima i zabavnu stranu ove nauke

detaljnije