Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

MPK raspisuje konkurs!

MPK raspisuje konkurs! 20.05.2019

VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA MENADŽMENT I POSLOVNE KOMUNIKACIJE RASPISUJE KONKURS ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET 20.05.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju

detaljnije


Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu?

Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu? 13.05.2019

Kako se bliži kraj srednjoškolskih dana maturanata, pitanje „Šta dalje?” samo se nameće. Koji fakultet upisati? Čemu posvetiti naredne četiri godine, a potom i profesionalnu karijeru? Postoji mnogo opcija na sjajnim i kvalitetnim fakultetima širom Srbije, a Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu definitivno je jedna od njih. 
 

detaljnije


6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju

6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju 06.05.2019

Spremni ste da napredujete u sopstvenoj karijeri, ali ne možete da krenete napred bez „povratka u školu”? Spremni za povratak na studije, ali ih ne možete priuštiti bez posla? Niste sami. U stvari, možda ćete biti iznenađeni koliko je uobičajeno (i koliko je realno) da studirate dok radite.
 

detaljnije


Internacionalni festival ukusa

Internacionalni festival ukusa 25.04.2019

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 10. do 12. maja 2019. godine u Novom Sadu, u Dunavskom parku. 
 

detaljnije


Stipendija za najbolje!

Stipendija za najbolje! 22.04.2019

Farmaceutski fakultet dodeljuje stipendiju u iznosu od 1.000 evra najboljem kandidatu koji se upiše na prvu godinu integrisanih akademskih studija Farmacija ili Farmacija – medicinska biohemija. Da bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat treba da ispuni određene uslove: stipendija se dodeljuje prvorangiranom kandidatu upisanom u junskom upisnom roku.
 
 

detaljnijeDa li ste već pronašli svoju karijeru?

Da li ste već pronašli svoju karijeru? 08.04.2019

Ukoliko razmišljate o audio-produkciji, web developmentu, filmskoj produkciji ili animaciji, maj ove godine će biti šansa da razvijete svoje talente i spremite seza rad u ovim industrijama.

detaljnije
Put uspešne karijere – birajte kvalitet!

Put uspešne karijere – birajte kvalitet! 14.03.2019

Napredovanje u karijeri, prekvalifikacija i promena posla, viša zarada ili sigurnost na radnom mestu ciljevi su koje mnogi ljudi postavljaju sebi u određenoj životnoj dobi. Put za ostvarenje tih ciljeva otvara se kroz dodatno visoko obrazovanje, sticanje i savladavanje primenljivih praktičnih veština i praktičnog iskustva. Ciljevi Visoke škole modernog biznisa (Modern Business School – MBS) prožimaju se sa navedenim i otvaraju studentima vrata uspeha!

detaljnije


DAN OTVORENIH VRATA

DAN OTVORENIH VRATA 07.03.2019

Povodom  predstojećeg upisa na osnovne akademske studije, Fakultet bezbednosti će u četvrtak, 28. marta 2019. godine , od 10 do 15 časova organizovati Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane maturante koji ove godine planiraju da upišu Fakultet.
 

detaljnijeEDUfair 2019

EDUfair 2019 14.02.2019

Na Sajmu svakom studentu pružamo informacije o mogućnostima učenja i usavršavanja stranih jezika, o kontinuiranom obrazovanju u srednjim školama i na fakultetima, o upisu na osnovne i master programe univerziteta širom sveta, kao i na vrhunske MBA programe.
 

detaljnijeNovi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment

Novi studijski program na ICT: Inženjerski menadžment 04.02.2019

Inženjerski menadžment je modul dizajniran u skladu sa potrebama tržišta koje zahteva sve veći broj inženjera sa menadžerskim znanjima i veštinama. Takvi inženjeri, naročito iz ICT oblasti, bilo da rade u malim ili velikim kompanijama, često imaju potrebu da rešavaju poslovne probleme koji izlaze iz okvira tehnologije, ali su usko povezani sa ICT tehnologijom.

detaljnijeDobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet!

Dobio je posao odmah po završetku studija, evo šta su njegovi saveti za sve koji planiraju da upišu fakultet! 18.01.2019

Dušan Vranić iz Beograda ima 23 godine, završio je smer Trgovinski menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i trenutno je na master studijama na smeru Marketing menadžment na istom fakultetu. Tokom studija bio je predsednik jedne studentske organizacije, mentor mlađim kolegama, volonter Instituta za transfuziju krvi… Svoj prvi posao našao je upravo zahvaljujući iskustvu i prilikama ostvarenim na fakultetu.

detaljnije


Praktični saveti za efikasno učenje

Praktični saveti za efikasno učenje 11.12.2018

Zanima te kako uspešno da studiraš? Ako je tako, nisi sam. Malo tvojih koleginica i kolega zna efikasno da uči, a čak i jedan deo dobrih učenika iz srednje škole ne snađe se na visokim školama i fakultetima.

detaljnije