Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Budi i ti katalizator promene (budućnosti)

Budi i ti katalizator promene (budućnosti) 07.08.2020

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu kao vodeća najstarija akreditovana visokoobrazovna i naučnoistraživačka institucija u oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu ponosi se tradicijom dugom preko 90 godina.

detaljnijeTEHNIČKI FAKULTET U BORU RASPISUJE KONKURS – DRUGI UPISNI ROK

TEHNIČKI FAKULTET U BORU RASPISUJE KONKURS – DRUGI UPISNI ROK 22.07.2020

Objavljen je Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2020/2021. godini, u drugom upisnom roku. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 2. i 3. septembra 2020. godine, od 8 do 14 časova (sreda i četvrtak), a objavljivanje liste prijavljenih kandidata (spisak kandidata za polaganje ispita) u subotu, 5. septembra 2020. godine, u 16 časova.

detaljnije


Prijemni na fakultetima u punom jeku, evo gde su najveće gužve

Prijemni na fakultetima u punom jeku, evo gde su najveće gužve 13.07.2020

Polaganje prijemnih ispita na fakultetima je u jeku, a ubedljivo je najveća navala za indeks Fakulteta organizacionih nauka (FON). Pojedini fakulteti već su objavili preliminarne rezultate, te je donji prag za upis na Pravni fakultet sličan kao i prethodnih godina – 70 poena za budžet, 30 za samofinansiranje.

detaljnije

Odaberi pravi put svoje karijere

Odaberi pravi put svoje karijere 01.07.2020

Karijeru opredeljuje izbor studija. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i studiraju je, ali često nedostaju i neke konkretne informacije da olakšaju tu životnu odluku, kako bi se izbegla lutanja do idealnog, a traženog i isplativog zanimanja.

detaljnije


NOVITETI ZA NOVO VREME

NOVITETI ZA NOVO VREME 24.06.2020

Fakultet za 21. vek, u skladu sa svojim sloganom, predstavlja još jednu modernizaciju u periodu upisa. Nakon interaktivnih inovativnih projekata Brendator i Vuseum, koji su privukli pažnju, u fokus interesovanja su došle i SMART SLUŠAONICE. Modernizovan sistem izvođenja nastave očekuje sve studente MEF-a.

detaljnije
Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija

Upiši Elektronski fakultet u gradu naprednih tehnologija 09.06.2020

Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu od daleke 1960. godine, kada je ideja osnivanja ovakve institucije zaživela u praksi, zahvaljujući entuzijazmu i naporima privrednika i istaknutih nastavnika i naučnih radnika sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, do danas, kada sa ponosom obeležava 60 godina postojanja i uspešnog rada, postao je velika porodica studenata, nastavnika, saradnika, istraživača i vannastavnih radnika

detaljnije

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet

Stepenica ka uspehu: Tehnološko-metalurški fakultet 02.06.2020

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu vodeća je visokoobrazovna i naučnoistraživačka ustanova iz oblasti hemijskih tehnologija u zemlji i regionu. U svojoj dugoj i izuzetno bogatoj tradiciji ostvarili smo svetski priznate naučne, stručne i pedagoške rezultate. Sada je došao red na novu generaciju brucoša 2020/21. da se upiše na TMF, primi i usvoji znanja, te da zajedno razvijamo fakultet i profesiju. 
 

detaljnije

Studentski život na TMF-u

Studentski život na TMF-u 27.05.2020

Studiranje na Tehnološko-metalurškom fakultetu, pored akademskog obrazovanja, pruža priliku studentima da se usavršavaju kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti i na taj način upotpune svoje karijerno profilisanje, izgrade lične veštine i sklope nova prijateljstva. Unapređenje organizacionih veština, saradnja sa upravom (profesorima i dekanskim kolegijumom), rad na poboljšanju uslova studiranja, kao i učestvovanje na raznim projektima, samo su neke od aktivnosti u kojima studenti učestvuju u okviru Studentskog parlamenta.

detaljnije