Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage
UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA

UPIŠITE DRŽAVNU VISOKU TEHNIČKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU I POSTANITE INŽENJER STRUKOVNIH STUDIJA 25.05.2020

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu je državna obrazovna institucija sa tradicijom dužom od 60 godina. Kao jedna od vodećih visokoškolskih ustanova, sa 10 akreditovanih studijskih programa na osnovnim i 2 na master strukovnim studijama, Škola funkcioniše u skladu sa evropskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji, a diploma dobijena po završetku studiranja međunarodno je priznata.
 

detaljnije


Upis nove generacije

Upis nove generacije 19.05.2020

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u školskoj 2020/2021. godini upisuje 700 studenata sa 220 budžetskih mesta u prvu godinu osnovnih strukovnih studija.

detaljnije


KONKURS ZA UPIS STUDENATA

KONKURS ZA UPIS STUDENATA 14.05.2020

Tehnički fakultet u Boru je objavio Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2020/2021. godini.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE 12.05.2020

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. 

detaljnije


Inženjeri za 21. vek

Inženjeri za 21. vek 11.05.2020

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu institucija je od nacionalnog značaja koja samostalno postoji, živi i radi još od 1948. godine i predstavlja osnov razvoja mašinske nauke i industrije u Srbiji.

detaljnije


Šta je viralni marketing?

Šta je viralni marketing? 11.05.2020

Svakodnevno slušamo o viralnom marketingu, viralnim video-snimcima i sadržaju na internetu koji se šire brzinom svetlosti. Ali o čemu se zapravo radi? 

detaljnije„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”

„EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI” 07.05.2020

Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura” poziva sve maturante da se prijave za takmičenje za najbolji esej na temu: „EKOLOGIJA: ZANIMANJE BUDUĆNOSTI”– postani diplomirani analitičar zaštite životne sredine.
 

detaljnijeZBIRKA ZADATAKA I DIGITALNA PRIPREMNA NASTAVA

ZBIRKA ZADATAKA I DIGITALNA PRIPREMNA NASTAVA 30.04.2020

Za polaganje prijemnog ispita na državnom Ekonomskom fakultetu u Subotici Univerziteta u Novom Sadu (koji možete pohađati u Subotici, Novom Sadu ili Bujanovcu) birate bilo koja dva od pet ponuđenih predmeta (Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija, Matematika, Filozofija sa logikom, Informatika).
 

detaljnije


NEKA PMC BUDE TVOJ IZBOR!

NEKA PMC BUDE TVOJ IZBOR! 15.04.2020

Fakultet za projektni i inovacioni menadžment – PMC pruža najsavremenija znanja iz oblasti upravljanja projektima i informacionih tehnologija i svojim studentima omogućava da postanu najbolji projektni menadžeri ili programeri, sposobni za rad na projektima iz različitih poslovnih sfera kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Nudimo kompletan ciklus obrazovanja – osnovne, master i doktorske studije. 

detaljnijePripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu

Pripremna nastava za školsku 2020/2021. godinu 03.04.2020

Matematički fakultet organizuje novi ciklus pripremne nastave na daljinu za polaganje prijemnog ispita iz matematike. Nastava će se odvijati vikendom, korišćenjem platforme Zoom. Ukupan fond časova je 42 i uključuje sve oblasti predviđene programom prijemnog ispita, kao i probni prijemni ispit.

detaljnije


Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme

Live stream predavanja za studente ITS-a putem DL platforme 23.03.2020

Svedoci smo teške situacije u kojoj se čitavo društvo nalazi i nepredviđenih okolnosti koje su uticale na promenu svakodnevnog života. Jedna od njih je i prestanak dolaska studenata na predavanja i prelazak na nastavu putem interneta. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS nastavila je svoj rad bez poteškoća u onlajn-svetu pomoću DL platforme, koja se već godinama koristi kao dodatni resurs za kvalitetnije studiranje.

detaljnijeKako započeti posao od kuće? Postanite freelancer!

Kako započeti posao od kuće? Postanite freelancer! 16.03.2020

Freelancing je jedan od najbržih, najpristupačnijih i najlakših načina da počnete da radite od kuće, pogotovo ako nudite usluge za kojima postoji potražnja na tržištu. Bićete samostalni u svom radu i možete da radite za više kompanija a da ni u jednoj nemate stalno zaposlenje.
Jedna od velikih prednosti freelancinga jeste da obično možete naplatiti više po satu za svoj honorarni posao nego što poslodavci plaćaju svoje radnike za isti taj posao.
 

detaljnije