Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage


FON Hakaton

FON Hakaton 26.02.2020

Udruženje studenata informatike FONIS je studentska nevladina organizacija koja okuplja buduće IT stručnjake u cilju učestvovanja u stručnim predavanjima, kursevima, takmičenjima i seminarima, rada na projektima i ostvarivanja stručnih praksi u IT oblastima. Već sedmu godinu za redom FONIS organizuje svoj najveći projekat - „FON Hakaton“. Ovaj projekat se bazira na takmičenju u programiranju u kojem takmičari osmišljavaju inovacije.

detaljnije


Volonterski poziv

Volonterski poziv 26.02.2020

Voliš da govoriš i usavršavaš strane jezike? Interesuješ se za studiranje u zemlji i inostranstvu i želiš da saznas nešto više o pripremama za svoj omiljeni fakultet? Budi deo organizacionog tima 17. EDUfair-a i nađi svoje mesto učešćem na najvećem događaju posvećenom obrazovanju u Srbiji. 

detaljnije


EDUfair 2020

EDUfair 2020 26.02.2020

Saznajte sve o školovanju u Srbiji i inostranstvu na ovogodišnjem izdanju sajma obrazovanja, 17. EDUfair 2020. koji će se održati u petak i subotu 6. i 7. Marta u Belexpocentru, Španskih boraca 74, Novi Beograd od 10h - 18h.

 

 

detaljnije


Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti

Praksa na fakultetu: Simulacija poslovnih problema za bolje razumevanje kompanijske realnosti 21.01.2020

Studenti se kroz jednomesečni mentorski proces suočavaju sa zadacima koji oslikavaju realne poslovne probleme. Predavači – domaćini jesu vodeći ljudi iz uspešnih domaćih i međunarodnih kompanija različitih delatnosti koji, obučavajući studente, bliže im objašnjavaju kako funkcioniše svet biznisa. Na ovaj način, mladi se podstiču da razmišljaju praktično i usvajaju nove veštine koje ih čine poželjnim kandidatima na tržištu rada

detaljnije


FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović!

FSU VAM POKLANJA: Besplatan MASTERKLAS Slobode Mićalović! 17.01.2020

Maštate o tome da vam gluma bude životni poziv? Da igrate u filmovima, serijama, da nastupate na daskama koje život znače? Želite da svoj talenat pokažete čitavom svetu i postanete ono što ste oduvek hteli. Siguran put da ostvarite svoj san je da učite od najboljih, od onih kojima je pošlo za rukom da naprave uspešnu karijeru u glumačkom svetu. 

detaljnije


Koja zanimanja su tražena?

Koja zanimanja su tražena? 19.12.2019

Ako ste nadomak mature u srednjoj školi, verovatno se pitate šta bi bilo dobro studirati, u kom pravcu nastaviti obrazovanje da biste obezbedili radno mesto i da bi se svi oblici ulaganja u studije isplatili po zaposlenju, uključujući lako dolaženje do posla i dobru platu. Mnogi imaju svoje želje, interesovanja u vezi sa oblašću kojoj žele da se posvete i koju žele da studiraju, ali često nedostaju i neke informacije koje bi olakšale tu životnu odluku i pomoću kojih bi se izbegla lutanja do idealnog, isplativog zanimanja.
 

detaljnijeIZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli.

IZABERI PAMETNO. Studiraj i brzo se zaposli. 12.09.2019

Kada zakoračite na put odluke šta studirati, uglavnom se pitate: koja naučna oblast mi je bliska, za koje zanimanje sam talentovan, koja su moja interesovanja, u kom poslu bih uživao, gde bih voleo da radim, hoću li pronaći posao odmah nakon završetka studija....
 

detaljnijeKONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK

KONKURS ZA UPIS studenata u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu – DRUGI (SEPTEMBARSKI) UPISNI ROK 09.09.2019

Radi popunjavanja slobodnih mesta za upis, koja su preostala nakon upisa kandidata u prvom (junskom) upisnom roku, Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu raspisuje konkurs za upis ukupno 81 studenta u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2019/2020. godinu. Studije na svim studijskim programima master strukovnih studija u Školi traju ukupno dve godine (četiri semestra). Završavanjem master strukovnih studija u Školi student stiče ukupno 120 ESPB bodova (60 ESPB bodova po godini master strukovnih studija) i visoko obrazovanje drugog stepena na strukovnim studijama. 

detaljnije


 Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut?

Šta je okupaciona terapija? Šta radi diplomirani terapeut? 09.09.2019

Okupaciona terapija se fokusira na procenu i poboljšanje funkcionalne sposobnosti osobe i na to kako pojedinac koristi fine motoričke i kognitivne veštine za obavljanje za njega korisnih zadataka. Dakle, diplomirani terapeuti pomažu svojim klijentima/pacijentima u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i zadataka. 

detaljnije


Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu

Da li je marketing prava opcija za izbor smera na fakultetu 04.09.2019

Zašto bih studirao marketing? Da li je to pravi izbor za mene? Ovo su važna pitanja koja treba sebi da postavite kad odlučujete šta želite da studirate nakon srednje škole. Pročitajte o čemu se radi u marketingu i možda vaša konačna odluka bude upravo ovaj smer.
 

detaljnije


 EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA!

EVO ZAŠTO KAD ZAVRŠIŠ OVAJ FAKULTET NE MORAŠ DA BRINEŠ ZA POSAO. „MUŠKI” FAKULTET? NE BIH REKLA! 28.08.2019

Dragana Slavković ima 23 godine i ona je student prodekan Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za manje od mesec dana treba da diplomira na departmanu za geotehniku, a od oktobra meseca očekuju je master studije, koje, kako kaže, želi da završi na fakultetu gde je i započela osnovne studije. Razgovarali smo sa njom jer nas je interesovalo kako tokom studija uklopiti ispite, vannastavne aktivnosti i zadržati socijalni život, a pritom biti siguran da te nakon fakulteta pouzdano čeka posao. Zvuči kao dinamičan studentski život, čiji je rezultat lako pronalaženje posla. Zar to nije ono što svaki srednjoškolac želi od fakulteta?
 

detaljnije


Zašto Matematički fakultet?

Zašto Matematički fakultet? 26.08.2019

Ono što najviše zanima roditelje i buduće studente jeste mogućnost za zaposlenje. Bez lažne skromnosti, možemo se pohvaliti činjenicom da nema nezaposlenih sa diplomom Matematičkog fakulteta, a koliko je to uopšte deficitaran kadar potvrđuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i ne tako retki navodi pojedinih medija o kretanjima na tržištu u Srbiji.
 

detaljnijeUČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK

UČITELJSKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU – DRUGI UPISNI ROK 22.08.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju. Školovanje traje 8 + 2 semestra po novim studijskim programima, kojima se obezbeđuju teorijska i praktična znanja neophodna za obavljanje učiteljskog i vaspitačkog poziva. 

detaljnijeRazvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici

Razvijaj svoje talente, studiraj na Univerzitetu u Novoj Gorici 12.08.2019

Studiraj na međunarodno orijentisanom Univerzitetu u Novoj Gorici, poznatom po visokom kvalitetu studija u široj međunarodnoj regiji (140. mesto u svetu na Round University Ranking – RUR 2019), i iskoristi odličnu razmeru u broju profesora i studenata (max 1 : 4), koja ti omogućava razvoj tvojih talenata i veština. 

detaljnije