Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji

Kvalitetno visoko obrazovanje i brojne mogućnosti nakon diplome su ključ za ostanak mladih u Srbiji 19.06.2019

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu od ove školske godine pokreće novi smer na engleskom jeziku. Reč je o još jednom modernom međunarodnom programu osnovnih studija, i to iz oblasti biznisa i menadžmenta, koji će omogućiti akademcima da se pripreme za upravljanje preduzećima u eri globalizacije i digitalizacije. Da podsetimo, u poslednje dve godine studenti imaju mogućnost da studiraju međunarodni program „Economics and Finance” u saradnji sa Univerzitetom u Londonu.

detaljnije


Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola

Tri ključne prednosti privatnih fakulteta i visokih škola 19.06.2019

Polako se približava upisni rok i treba da odlučiš gde ćeš studirati. Međutim, pre nego što odabereš konkretne studije, javlja se ta stara dilema da li ići „na sigurno” i upisati državni ili dati šansu privatnim fakultetima i visokim školama, koje su kod nas još uvek ustanove sa kratkom tradicijom.
 

detaljnije


Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama

Kvalitetno obrazovanje u savremeno opremljenim prostorijama po najpovoljnijim cenama 12.06.2019

Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici organizuje nastavu na savremen način uz korišćenje najsavremenije opreme (interaktivne table, računari, laptopovi, multimedijalne učionice i slično) da bi inovativni studijski programi mogli u potpunosti i adekvatno da se organizuju u učionicama, ali i da bi efekat kombinacije tradicionalnog i modernog procesa predavanja i učenja bio kompletan. 
 

detaljnije


Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“

Grupno psihološko savetovanje maturanata „Zajedno protiv treme“ 11.06.2019

Trema pred prijemni ispit poznat je osećaj svih maturanata koji konkurišu za upis na fakultete, pa i njihovih roditelja. Ona je važan fenomen – uzbuđenje koje može biti dobar saveznik i pojačati koncentraciju, ili, sa druge strane, ako je preintenzivna, ometati koncentraciju i osujetiti postizanje dobrih rezultata. Postavlja se pitanje – da li maturanti dovoljno znaju o tome šta je trema i kako njome upravljati...? 
 

detaljnije


Tehnički fakultet u Boru

Tehnički fakultet u Boru 10.06.2019

Tehnički fakultet u Boru osnovan je 1961. godine i danas predstavlja jedini fakultet Univerziteta u Beogradu lociran van sedišta matičnog univerziteta. Za preko pola veka postojanja naše visokoškolske institucije stvorena je prisutnost i prepoznatljivost naše institucije u zemlji i regionu, ali i na svetskoj obrazovnoj i naučnoj sceni. 
 

detaljnije


Četiri ključne prednosti menadžerskog poziva

Četiri ključne prednosti menadžerskog poziva 29.05.2019

Otvorili ste oglase za posao i tu se pojavila najnovija objava uspešne strane kompanije koja traži pravu osobu da popuni menadžersku poziciju? Ili ste proveli nekoliko godina na relativno nižoj poziciji u poslovnoj organizaciji i sada ste dobili ponudu da vodite kompaniju na čelnom mestu? Sada se pitate se da li ste vi adekvatna osoba i da li ćete moći da odgovorite na izazove tog poziva. 

detaljnije


Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta

Digitalna pripremna nastava na ekonomskom fakultetu novosadskog univerziteta 24.05.2019

Državni Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu (čije je sedište u Subotici i koji postoji i u Novom Sadu i Bujanovcu) ima zanimljive vesti za sve vas koji želite da ostvarite karijeru u nekoj od sledećih oblasti:

  • biznis u sektoru hrane,
  • rad u institucijama i agencijama usmerenim na tržište EU,
  • finansijski i bankarski menadžment, poreski konsalting, osiguranje,
  • marketing, PR, digitalni marketing,
  • menadžment ljudskih resursa, projektni menadžment, preduzetništvo, liderstvo,
  • poslovna informatika (profesija budućnosti koja priprema za digitalizaciju poslovanja),
  • računovodstvo, revizija, finansijska analiza i procena,
  • prodaja i distribucija u trgovinskim preduzećima.

detaljnije
MPK raspisuje konkurs!

MPK raspisuje konkurs! 20.05.2019

VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA MENADŽMENT I POSLOVNE KOMUNIKACIJE RASPISUJE KONKURS ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI.
 

detaljnije


DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET

DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET 20.05.2019

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju

detaljnije


Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu?

Kako izgleda biti student Ekonomskog fakulteta u Beogradu? 13.05.2019

Kako se bliži kraj srednjoškolskih dana maturanata, pitanje „Šta dalje?” samo se nameće. Koji fakultet upisati? Čemu posvetiti naredne četiri godine, a potom i profesionalnu karijeru? Postoji mnogo opcija na sjajnim i kvalitetnim fakultetima širom Srbije, a Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu definitivno je jedna od njih. 
 

detaljnije


6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju

6 stvari koje treba da znate o paralelnom radu na poslu i studiranju 06.05.2019

Spremni ste da napredujete u sopstvenoj karijeri, ali ne možete da krenete napred bez „povratka u školu”? Spremni za povratak na studije, ali ih ne možete priuštiti bez posla? Niste sami. U stvari, možda ćete biti iznenađeni koliko je uobičajeno (i koliko je realno) da studirate dok radite.
 

detaljnije


Internacionalni festival ukusa

Internacionalni festival ukusa 25.04.2019

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije učestvovaće na III internacionalnom festivalu ukusa – knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 10. do 12. maja 2019. godine u Novom Sadu, u Dunavskom parku. 
 

detaljnije


Stipendija za najbolje!

Stipendija za najbolje! 22.04.2019

Farmaceutski fakultet dodeljuje stipendiju u iznosu od 1.000 evra najboljem kandidatu koji se upiše na prvu godinu integrisanih akademskih studija Farmacija ili Farmacija – medicinska biohemija. Da bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat treba da ispuni određene uslove: stipendija se dodeljuje prvorangiranom kandidatu upisanom u junskom upisnom roku.
 
 

detaljnije